Μια Φώτο μια Ιστορία

Το επικότερο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, είχε γκολ από το πρώτο, έως και το 89ο λεπτό! (video)

Το επικότερο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, είχε γκολ από το πρώτο, έως και το 89ο λεπτό! (video)
20 Σεπτεμβρίου 1999: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δίνουν μία μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση, σε ένα ματς που «άνοιξε» και «έκλεισε» με γκολ.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Οκτώ γκολ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος; Κι όμως. Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς στα βιβλία της ιστορίας της Premier League ή άλλων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ το έκαναν πράξη στην Τούμπα, στην έναρξη της σεζόν 1999/00.

Ήταν 20 Σεπτεμβρίου του 1999, όταν η ΑΕΚ με τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς στον πάγκο της, καλούταν να συνέλθει από το σοκ του αποκλεισμού από τους ομίλους του Champions League, από την ΑΙΚ Στοκχόλμης. Η κληρωτίδα της Α' Εθνικής την έφερε αντιμέτωπη για την 1η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, τα «ηνία» του οποίου βρίσκονταν στα χέρια του εμβληματικού Ολλανδού προπονητή, Άρι Χάαν, για δεύτερη φορά, μετά το πρώτο πέρασμά του από τον Αύγουστο του 1994, έως τον Οκτώβριο του 1995.

Η πορεία που θα ακολουθούσε η αναμέτρηση έγινε ξεκάθαρη από νωρίς. Πριν ακόμη συμπληρωθούν 30", ο Ντέμης Νικολαΐδης έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας, ο Μιχόπουλος τον ανέτρεψε εντός περιοχής και το μεγαλό μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, Ντράγκαν Τσίριτς, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι για το 1-0.

τσιριτς.jpg

Η «απάντηση» του ΠΑΟΚ ήταν άμεση, με τον Σπύρο Μαρανγκό στο 15ο λεπτό, ωστόσο η ΑΕΚ μέσα στα οκτώ επόμενα λεπτά, βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ, χάρις το γκολ του Νικολαΐδη (20') και το αυτογκόλ του Ντόλμπεργκ (23').

Ο σέντερ μπακ των Θεσσαλονικέων, όμως, διόρθωσε άμεσα το λάθος του, μειώνοντας με κεφαλιά στο 35', για να διαμορφώσει το 2-3 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο: με γκολ της ΑΕΚ. Αυτήν τη φορά, ήταν ο Δέλλας που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 46', αλλά η αποβολή του Μπιέκοβιτς στο 52' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή κλώτσησε την μπάλα, παρά το σφύριγμα του διαιτητή, άλλαξε τις ισορροπίες.

μπιεκοβιτς.jpg

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στα λεπτά που ακολούθησαν. Κατάφερε να μειώσει στο γκολ με τον Γιώργο Γεωργιάδη στο 65' και στο 89ο λεπτό, το δικό του μεγάλο όνομα, ο Αδόλφο Βαλένσια με παραστάσεις από την Bundesliga, μέσω της Μπάγερν Μονάχου, τη La Liga, μέσω της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και από δύο Παγκόσμια Κύπελλα με την Κολομβία (1994, 1998), έφερε το ματς στα ίσα. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει μία επική ανατροπή, αλλά ο Ηλίας Ατματσίδης του είπε «όχι».

Το 4-4 παρέμεινε ως τελικό σκορ και παρότι κανείς δεν κέρδισε, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, υπήρξε νικητής και δεν ήταν άλλος από το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Απόψε (19/02, 20:30) η πρώτη συνάντησή των «Δικεφάλων» στην Τούμπα για τη σεζόν 2022/23, βρίσκει τις δύο ομάδες «διψασμένες», να διεκδικούν τον τίτλο. Ένα τόσο «ανοιχτό» ματς δεν μοιάζει πιθανό. Αλλά, ποιος δεν θα το ήθελε;



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0