Μια Φώτο μια Ιστορία

Τζιανμάρκο Ποτσέκο ή αλλιώς ο Ντένις Ρόντμαν των φτωχών

Τζιανμάρκο Ποτσέκο ή αλλιώς ο Ντένις Ρόντμαν των φτωχών
Μάϊος 1999: Η Βαρέζε κάνει το 3-0 απέναντι στην Μπενετόν Τρεβίζο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ιταλίας για δέκατη φορά στην ιστορία της, 21 ολόκληρα χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο. Ένας από τους αστέρες και πιο τρελούς παίκτες της ομάδας, ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο, με τα φούξια μαλλιά του, χάνεται μέσα στο πλήθος που πανηγυρίζει έξαλλα!

Άσπρη και κόκκινη φανέλα. Φούξια μάλλια. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι ο Ντένις Ρόντμαν. Αν δείτε όμως πιο προσεκτικά την παραπάνω φωτογραφία θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για τον Τζιανμάρκο Ποτσέκο, από την εποχή που αγωνιζόταν στη Βαρέζε. Και μπορεί ο Ιταλός να ήταν αρκετά πιο κοντός (1.81μ), ήταν όμως εξίσου τρελός με τον αστέρα των Σικάγο Μπουλς.

Ο πρώην head coach της Ντιναμό Σάσαρι και νυν κόουτς της Εθνικής Ιταλίας, που «ακούγεται» έντονα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, μοιάζει με έναν συνηθισμένο προπονητή σε όσους αγνοούν την παικτική του καριέρα, αν και αυτό είναι κάπως δύσκολο, αφού αποτελεί από τους πλέον γνωστούς Ιταλούς μπασκετμπολίστες, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με την Εθνική της πατρίδας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Κομβική ήταν και η παρουσία του στην κατάκτηση του Σκουντέτου με τη Βαρέζε τη σεζόν 1998-99. Μάλιστα, οι εικόνες που έχουν διασωθεί από εκείνη την εποχή είναι πολύ χαρακτηριστικές και ενδεικτικές του χαρακτήρα του Ποτσέκο, που είχε βάψει φούξια τα μαλλιά του και τραβούσε πάνω του όλα τα βλέμματα και για αυτό, πέρα από τις επιδόσεις του εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών.

Στο σήμερα, ο 50χρονος τεχνικός έμοιαζε πιο συγκρατημένος, μέχρι που ήρθε το Eurobasket 2022, για να μας θυμίσει πως η καλώς εννοούμενη τρέλα, δεν... φεύγει!


gianmarco_pozzecco.jpg
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0