Μια Φώτο μια Ιστορία

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ένα γλυκό φιλί για καληνύχτα

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:  Ένα γλυκό φιλί για καληνύχτα

Από τα υπέρ πολυτελή σαλόνια των πολλών «αστέρων», Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε η ώρα να «κοντραριστούν» στο όχι και τόσο… ρομαντικό Europa League.

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός 

Μεγάλο ντέρμπι από τα παλιά έχει το αποψινό πρόγραμμα (16/02) καθώς στις 19:45 η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί στο «Καμπ Νου» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την φάση των «32» του Europa League. Πριν από 14 χρόνια η αναμέτρηση αυτή, με τις ίδιες ακριβώς ομάδες, θα έκρινε κάτι πολύ πιο σημαντικό από μία απλή πρόκριση στους «16» της 2ης κατά σειρά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Τελικός Champions League 2009 «Κόκκινοι Διάβολοι» εναντίον «Μπλαουγκράνα». Δύο ομάδες «μεγαθήρια» του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου ποδοσφαίρου αναμετρήθηκαν για το σημαντικότερο διασυλλογικό τρόπαιο στον κόσμο, την τεράστια κούπα με τα «μεγάλα αυτιά». Ήταν μόλις η 3η φορά που οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκαν αντιμέτωποι, με τον 22χρονο τότε «μικρό μάγο» να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση (την προηγούμενη σεζόν είχαν συναντηθεί ξανά για λογαριασμό του Champions League αλλά στα ημιτελικά, όπου και προκρίθηκε η Γιουνάιτεντ με συνολικό σκορ 1-0).

8277280.jpg

To 2009 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον Λιονέλ. Κέρδισε το πρώτο του (από τα τρία) κύπελλα Champions League ενώ στο τέλος αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο παραλαμβάνοντας και την χρυσή μπάλα (μία από τις συνολικά εφτά).

Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Μαΐου του 2009. Στο Στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης το ρολόι σταμάτησε στο 69:46. Τότε ακριβώς είναι η στιγμή που ο Μέσι σηκώθηκε στον αέρα και έπιασε μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά (από την εξαιρετική σέντρα του Τσάβι) στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Ο Αργεντινός με ύψος μόλις 1,69μ κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από τον υψηλόσωμο Βαν Ντε Σαρ. Το 2-0 ήταν γεγονός και ο Μέσι είχε βάλει το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του (μέχρι το επόμενο).

FobKG9xXgAAT47b.jpg

Στην άτσαλη προσγείωση του βγήκε το δεξί παπούτσι, ο Λιονέλ με την αδρεναλίνη να ξεχειλίζει από μέσα του, το άρπαξε και τρέχοντας προς το σημαιάκι του κόρνερ άρχισε να το φιλάει. Οξύμωρο να έχει βάλει γκολ με το κεφάλι και να φιλάει το παπούτσι του, αλλά δεν είχε καμία απολύτως σημασία, στους πανηγυρισμούς η λογική «φεύγει από το παράθυρο» ειδικά όταν κρίνονται τόσα πολλά. Η στιγμή αυτή μας χάρισε μία από τις σπουδαιότερες φωτογραφίες που έχουμε από τελικούς Champions League.

ff626578fa8be5804aff3fa50b7b7805_1.jpg

Πλέον οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για το Europa League με την νικήτρια του ζευγαριού να γίνεται και το ακλόνητο φαβορί για να σηκώσει και τον τίτλο στο τέλος της σεζόν.



       

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0