Μια Φώτο μια Ιστορία

Το ιστορικό ΑΕΚ - Μπαρτσελόνα στο Νίκος Γκούμας: «Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ»! (video)

Το ιστορικό ΑΕΚ - Μπαρτσελόνα στο Νίκος Γκούμας: «Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ»! (video)
15/02/2001: Η ΑΕΚ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη φάση των «16» του Κυπέλλου UEFA. Το Νίκος Γκούμας «φλέγεται». Χωρίς υπερβολή.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022, το μεγάλο όνειρο της επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπαψε να είναι ένα σύνθημα στα χείλη των οπαδών της «Ένωσης».

Άλλες γενιές μεγάλωσαν μέσα στο Νίκος Γκούμας και άλλες με τον «μύθο» του. Άλλες μπορούν να αφηγηθούν τι συνέβη στις 15 Φεβρουαρίου του 2001 και άλλες σίγουρα μπορούν να αναγνωρίσουν από χιλιόμετρα μακριά, τις φωτογραφίες και τα βίντεο εκείνης της βραδιάς, κι ας μην βρέθηκαν ποτέ εκεί.

αεκ-μπαρτσελονα-4.png

Η ΑΕΚ, με τον Τόνι Σαβέβσκι στο «τιμόνι», υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα των Ριβάλντο, Ντε Μπουρ, Γκουαρδιόλα, Κλάιφερτ, Λουίς Ενρίκε, που είχε στον πάγκο της τον μετέπειτα «κιτρινόμαυρο», Λορένσο Σέρα Φερέρ.

αεκ-μπαρτσελονα-3.jpg

Σε αντίθεση με άλλες σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές της ΑΕΚ, που μνημονεύονται ακόμη, όπως κόντρα στην ΚΠΡ, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μίλαν ή την Μπάγερ Λεβερκούζεν (το ματς που έφερε την ΑΕΚ στους «16» του Κυπέλλου UEFA κόντρα στην Μπαρτσελόνα), η «Ένωση» ηττήθηκε με 1-0.

Το σκορ, όμως, πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Όχι μόνο εκείνο το βράδυ, αλλά ως ήσσονος σημασίας καταγράφηκε και στην ιστορία του συλλόγου.



Τα πάντα επισκιάστηκαν από την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια από 30.000 φίλους της «Ένωσης».

Αμέτρητα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα... μέρα, χιλιάδες χαρτάκια βρέθηκαν από τις εξέδρες στον αγωνιστικό χώρο και κάπως έτσι «γεννήθηκε», ίσως η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία της εμβληματικής θύρας των οπαδών της ΑΕΚ, της «Σκεπαστής».



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Τόνι Σαβέφσκι): Ατματσίδης, Δέλλας, Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Τσιάρτας (55' Ρουίζ), Νικολαϊδης (78' Κωνσταντινίδης), Ζήκος, Λάκης, Κασάπης, Πέτκοφ

Μπαρτσελόνα (Σέρα Φερέρ): Ρέινα, Φράνκ Ντε Μπουρ, Γκουαρδιόλα, Αμπελάρδο, Κοκού, Κλάιφερτ (69' Αλφόνσο), Ριβάλντο, Σέρτζι, Γκάμπρι, Λουίς Ενρίκε (69' Πετίτ), Ζέντεν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0