Μια Φώτο μια Ιστορία

Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν: Ο θρυλικός Ζορζ Γουεά «ζάλισε» την άμυνα των Βαυαρών, στον δρόμο προς τη Χρυσή Μπάλα

Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν: Ο θρυλικός Ζορζ Γουεά «ζάλισε» την άμυνα των Βαυαρών, στον δρόμο προς τη Χρυσή Μπάλα

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Νοεμβρίου 1994. Τότε ήταν που ο Ζορζ Γουεά αποφάσισε να «χορέψει» την άμυνα της Μπάγερν Μονάχου και να χαρίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν μια σπουδαία νίκη μέσα στο Μόναχο . Απόψε (14/2, 22:00), 29 χρόνια μετά οι δύο ομάδες ξανά συναντιούνται για τη φάση των «16» του Champions League.

Είναι -μαζί με το Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης- το πιο σπουδαίο ζευγάρι της φάσης των «16» του Champions League. Απόψε το βράδυ (14/2, 22:00) η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου σε μια κόντρα που παρά τα μόλις 11 μεταξύ τους ματς, μας έχει χαρίσει φοβερές στιγμές!

Μια από αυτές είναι και το φανταστικό γκολ του Ζορζ Γουεά στη δεύτερη -ποτέ- αναμέτρηση της Παρί με τη Μπάγερν στο Μόναχο!

Το επικό γκολ του πρώτου Αφρικανού με «Χρυσή Μπάλα».

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω στις 23 Νοεμβρίου του 1994. Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τους ομίλους του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν κερδίσει με 2-0 το πρώτο ματς ( Γουέα, Μπράβο) και θέλουν δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με τους Γερμανούς.

Το παιχνίδι έχει φτάσει στο 80ο λεπτό δίχως γκολ. Τότε, ο Ζορζ Γουεά αποφασίζει να χαρίσει μια στιγμή μαγείας. Ξεκινάει λίγο πιο κάτω από το κέντρο, περνάει τέσσερις αντιπάλους και με εξαιρετικό σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το -τελικό- 1-0!

Η Παρί φτάνει μέχρι τα ημιτελικά όπου την αποκλείει η -φιναλίστ- Μίλαν, στην οποία ο Γουεά μετακομίζει εκείνο το καλοκαίρι (1995) και αργότερα του απονέμεται το βραβείο “The Best” της FIFA αλλά και η «Χρυσή Μπάλα». Γίνεται ο πρώτος Αφρικανός αλλά και ο πρώτος μη ευρωπαίος που καταφέρνει να κερδίσει τη συγκεκριμένη διάκριση!

Ο Γουεά αποσύρεται το 2003 με 476 συμμετοχές, εννέα τρόπαια και 190 γκολ, εκ των οποίων αυτό το μαγικό απέναντι στους Βαυαρούς…

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0