Μια Φώτο μια Ιστορία

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2014: Το ευτράπελο που αντιμετωπίστηκε με αυτοσαρκασμό από τους Ρώσους!

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2014: Το ευτράπελο που αντιμετωπίστηκε με αυτοσαρκασμό από τους Ρώσους!
7 Φεβρουαρίου 2014Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι και φιλοξένησε 85 χώρες και πάνω από 2.800 αθλητές και αθλήτριες που όμως είχε… τις αναποδιές της!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η… καρδιά των Χειμερινών Αγώνων του 2014 χτυπούσε στην Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στο Σότσι. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο Fisht. Ήταν μια διαδικασία η οποία κόστισε 37 δισεκατομμύρια ευρώ! Ένα αστρονομικό ποσό το οποίο ξεπέρασε κατά πολύ μεγάλες διοργανώσεις θερινών αγώνων.
ipiccy_image_2_6.jpg

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά της 18:00 και λίγα λεπτά μετά το ημίωρο οι αθλητές της χώρας μας, έκαναν την εμφάνιση τους! Όπως σε όλες τις χώρες έτσι και στην Ελλάδα, προβλήθηκε ο χάρτης σε μια μεγάλη γιγαντοοθόνη.

Τα φαντασμαγορικά σόου που «έκλεψαν» την παράσταση έλαβαν χώρα μπροστά στον Ρώσσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σηματοδότησε την έναρξη των αγώνων. Κατά την διεξαγωγή της τελετής, πέντε γιγάντιες φωτισμένες νιφάδες έκαναν την είσοδο τους από την οροφή του σταδίου. Ήταν ειδικά διαμορφωμένοι μηχανισμοί όπου από νιφάδες μετατράπηκαν σε κύκλους και σχημάτισαν το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων και των πέντε ηπείρων. Μια εξ’ αυτών δεν λειτούργησε και δεν έγινε ποτέ κύκλος παραμένοντας στην αρχική μορφή της.

Προφανώς κάτι τέτοιο ήταν εκτός προγράμματος. Όλο αυτό το ευτράπελο αντιμετωπίστηκε με δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού, με τους διοργανωτές να επαναλαμβάνουν το ίδιο «λάθος» και στην τελετή λήξης. Αυτή τη φορά, το σήμα σχημάτιζαν ανθρώπινες αλυσίδες. Στη θέση της νιφάδας που δεν άνοιξε, οι άνθρωποι ήταν συσπειρωμένοι χωρίς να σχηματίσουν κύκλο.
Performers form the Olympic rings during a show at the closing ceremony for the 2014 Sochi Winter Olympics, February 23, 2014.    REUTERS/Eric Gaillard (RUSSIA  - Tags: OLYMPICS SPORT TPX IMAGES OF THE DAY)   - RTX19D7T

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0