Μια Φώτο μια Ιστορία

«That's for you, son»: Η συγκλονιστική αφιέρωση του Μπίλι Σαρπ στον αδικοχαμένο γιo του, που μας λύγισε όλους (video)

«That's for you, son»: Η συγκλονιστική αφιέρωση του Μπίλι Σαρπ στον αδικοχαμένο γιo του, που μας λύγισε όλους (video)
Ο Μπίλι Σαρπ σκοράρει, σηκώνει τη φανέλα και όλα... παγώνουν. Και αυτό γιατί έχει μόλις αφιερώσει το γκολ στον νεογέννητο γιο του που έχασε τη μάχη με τη ζωή, δύο μέρες αφότου γεννήθηκε. Πέρασαν 12 χρόνια από τότε....


Είναι από τις ιστορίες που σε συγκλονίζουν, που σε κάνουν να λυγίζεις και που πάνω από όλα σου υπενθυμίζουν πως η ζωή είναι στιγμές και πως πρέπει κάθε μέρα να την απολαμβάνεις όσο πιο πολύ μπορείς.

Ο Μπίλι Σαρπ και η σύζυγός του Τζέιντ φέρνουν στον κόσμο ένα αγοράκι, τον Λούι και θα περίμενε κανείς πως οι δύο αυτοί άνθρωποι θα ένιωθαν την απόλυτη ευτυχία.

Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν έτσι. Και αυτό γιατί το νεογέννητο μωρό τους ήξεραν πως θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να επιβιώσει. Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια εμφανίστηκαν μετά τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης, λόγω της «γαστρόσχισης», μια κατάσταση στην οποία τα έντερα ενός βρέφους είναι έξω από το σώμα λόγω μιας οπής στον κοιλιακό τοίχο.

Και όταν ο Λουι γεννήθηκε τελικά στα τέλη του Οκτώβρη ακολούθησε χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί το πρόβλημα, μια επέμβαση που κράτησε τρεις ατέλειωτες ώρες. Ο μικρός πάλεψε για δυο ολόκληρες μέρες, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στη θλίψη όλη του την οικογένεια.

«Το σημαντικότερο γκολ που έχω πετύχει στη ζωή μου»

Μια μέρα μετά το θάνατο του Λούι, ο Σαρπ ζήτησε από τον προπονητή του στην Ντόνκαστερ, Ντιν Σάουντερς να τον συμπεριλάβει κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα με τη Μίντλεσμπρο. Και μάλιστα μόλις στο 12ο λεπτό κατάφερε να σκοράρει!  Η μπάλα στρώθηκε στο αριστερό του πόδι και με ένα υπέροχο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, ενώ οι στιγμές που ακολούθησαν μας λύγισαν όλους.

Ο Σαρπ κατευθύνθηκε προς την κερκίδα, σήκωσε τη φανέλα και αποκάλυψε ένα κόκκινο μπλουζάκι στο οποίο είχε γράψει: «Αυτό είναι για σένα γιε μου», την στιγμή που παραβλέποντας (ορθότητα σε αυτή την περίπτωση) τους κανονισμούς, ο διαιτητής αρνήθηκε να του δείξει κίτρινη κάρτα για το σήκωμα της φανέλας. 

Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως: «Έπαιξα εκείνο το ματς γιατί όσο περισσότερο θα το άφηνα, τόσο χειρότερο θα γινόταν. Ένιωθα πολύ χάλια και έπρεπε κάπως να το διορθώσω και το μόνο που μπορούσε να με βοηθήσει σε αυτό ήταν το ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν το σημαντικότερο γκολ της καριέρας μου και ήταν αφιερωμένο στον γενναίο γιο μου».

Παράλληλα, οι οπαδοί των γηπεδούχων χειροκρότησαν όρθιοι τον σκόρερ ενώ ακούστηκε και το όνομα του αδικοχαμένου γιου του. Τα επόμενα χρόνια ο Μπίλι και η Τζέιντ απέκτησαν δυο παιδιά και δημιούργησαν ένα ίδρυμα που ασχολείται με την έρευνα πάνω στη γαστρόσχιση.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Championship με 122 γκολ!

Fast forward στο... σήμερα ο 35χρονος πολύπειρος φορ σκόραρε στο εκτός έδρας ματς της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την Πίτερμπρο και έφτασε τα 122 γκολ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας, ξεπερνώντας τον Ντέιβιντ Νάτζεντ.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι συνολικά έχει 257 τέρματα στην καριέρα του!



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0