Μια Φώτο μια Ιστορία

Η πανάκριβη «βόμβα» Μήτρογλου στη Φούλαμ, που όμως αποδείχθηκε... πυροτέχνημα!

Η πανάκριβη «βόμβα» Μήτρογλου στη Φούλαμ, που όμως αποδείχθηκε... πυροτέχνημα!
Ιανουάριος του 2014! Ο Κώστας Μήτρογλου μετακομίζει στην Φούλαμ έναντι 15,2 εκατομμυρίων ευρώ και γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ιστορία!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τα ελληνικά δεδομένα δεν είχαν συνηθίσει σε τέτοια ποσά. Ναι, η πόρτα του εξωτερικού είχε ανοίξει προ πολλού, αλλά μία μεταγραφή άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μέχρις ότου ήρθαν οι εμφανίσεις του Κώστα Μήτρογλου το 2014 και έδωσαν «σάρκα και οστά», σε αυτό το τρελό σενάριο.

Τα 14 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 12 εμφανίσεις και τα τρία στο Champions League μετά από πέντε ματς, που συνέβαλαν τα μέγιστα για να περάσει ο Ολυμπιακός στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αναγκάζουν τη Φούλαμ να βγάλει 15,2 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της και να χρίσει τον 25χρονο -τότε- στράικερ, ως την ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ιστορία!
crop.jpg

Εκτός όλων των παραπάνω έγινε η τρίτη υψηλότερη μεταγραφή της χειμερινής περιόδου. Την κορυφή κατείχε ο Χουάν Μάτα που μετακινήθηκε από την Τσέλσι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το κόστος να αγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ, ενώ δεύτερος ήταν ο Νεμάνια Μάτιτς, ο οποίος μετακόμισε από τη Μπενφίκα στην Τσέλσι έναντι 25 εκατ. ευρώ.

Στο μέλλον ο Παναγιώτης Ρέτσος κατέρριψε αυτό το ρεκόρ, καθώς η μετακίνηση του από τον Ολυμπιακό στην Μπάγερ Λεβερκούζεν (Αύγουστος 2017) άγγιξε τα 22 εκατ. ευρώ. Έπειτα, ήταν η σειρά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, όταν άφησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ για λογαριασμό της Άρσεναλ (Ιούλιος 2018), μία μεταγραφή που κόστισε 20 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τον Μήτρογλου, αλλά όχι τον Ρέτσο.

Εν τέλει, όλοι οι προαναφερθέντες είδαν την… πλάτη του Κώστα Μανωλά, τον Ιούλιο του 2019, όταν η Νάπολι τον απέκτησε από την Ρόμα έναντι 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά την παρουσία του Μήτρογλου στη Φούλαμ, η πρώτη του εμφάνιση έγινε με την Β’ ομάδα στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2014, απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Άρσεναλ, όπου σκόραρε 2 γκολ, βάζοντας το «λιθαράκι» του στην νίκη με 5-3.
BsA0QTICMAA6kdZ.png

Παρόλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού ένας τραυματισμός έκανε δύσκολη την προσαρμογή του. Με την πρώτη ομάδα μέτρησε μόνο δύο συμμετοχές, δεν πέτυχε κανένα γκολ και δεν εκπλήρωσε σε καμία των περιπτώσεων τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του. Ως λογικό κι επόμενο, ήρθαν οι δανεισμοί  σε Ολυμπιακό και Μπενφίκα κατά σειρά, έως ότου αποχώρησε με μεταγραφή 7 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2016 κι έγινε κάτοικος Λισαβόνας. Πλέον; Αγωνίζεται στην γερμανική ερασιτεχνική ομάδα Rheurdt-Schaephuysen, που δεν τα πηγαίνει καλά στην περιφερειακή / τοπική κατηγορία Kreisliga A Moers (για την ακρίβεια είναι ουραγός)...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0