Μια Φώτο μια Ιστορία

Σωτήρης Κυργιάκος: Όταν το «αλάνι» σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ! (video)

Σωτήρης Κυργιάκος: Όταν το «αλάνι» σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ! (video)
16 Ιανουαρίου 2011: Ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Σωτήρης Κυργιάκος σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, σε μια αναμέτρηση απέναντι στη Στόουκ!

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που κατάφερε να πραγματοποιήσει εξαιρετικά αξιόλογη καριέρα τόσο σε εγχώριους συλλόγους όσο και σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού.

Ο λόγος για τον Σωτήρη Κυργιάκο, ο οποίος αποτέλεσε τον πρώτο Έλληνα ποδοσφαιριστή που μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ, τον Αύγουστο του 2009, για να ακολουθήσει ως δεύτερος ιστορικά ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας στις 10 Αυγούστου 2020!

Ο «Soto» πριν πάρει τη μεταγραφή στους «reds» είχε ήδη διαγράψει μια πετυχημένη καριέρα σε Παναθηναϊκό, Ρέιντζερς, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ΑΕΚ, ενώ έμεινε συνολικά δύο χρόνια στο Λίβερπουλ και φόρεσε 49 φορές μια από τις πιο ιστορικές φανέλες στην υφήλιο. Μετέπειτα, για το «αλάνι» ακολούθησε η Βόλφσμπουργκ, στη συνέχεια η Σάντερλαντ, ενώ κρέμασε τα παπούτσια του το 2014.

soti_kyrgiakos_26052018.jpg

Το πρώτο γκολ κόντρα στην Στόουκ!

Ο Κυργιάκος, αν και είχε αποκτηθεί ως... back up λύση για την άμυνα, γρήγορα κατόρθωσε να γίνει απαραίτητος στη Λίβερπουλ, όπου μάλιστα φόρεσε και το περιβραχιόνιο της.

Κατά την πρώτη σεζόν του εκεί (2009-2010), ο Σταν Κόλιμορ, εντυπωσιασμένος από τον δυναμισμό του, τον είχε αποκαλέσει «poster boy for the new Liverpool», ενώ τον Γενάρη του 2010, ύστερα από μια ηγετική εμφάνισή του σε ματς κόντρα στη Γουλβς, ο θρύλος της ομάδας, Ίαν Ρας, είχε πει γι' αυτόν πως «είναι ο άνθρωπος που θα καλύψει το κενό που άφησε στην ομάδα ο Σάμι Χίπια»

Πέρα, όμως, από όλα αυτά, σίγουρα η στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ ο θηριώδης άλλοτε κεντρικός αμυντικός, είναι εκείνη που σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πριν από 12 χρόνια στις 16 Ιανουαρίου 2011!

Σε ένα ματς για τη 22η αγωνιστική της Premier League, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ αντιμετώπιζε στο Britannia Stadium τη Στόουκ Σίτι!

Ο ‘Ελληνας στόπερ -που ξεκίνησε βασικός για την ομάδα του Μπενίτεθ- άνοιξε το σκορ στο 57′ από κοντά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φάμπιο Αουρέλιο, με αυτό να είναι και το πρώτο του γκολ στην Premier League. 

Την χαρά όμως του να χαρίσει μία νίκη στην ομάδα του του στέρησε ένας άλλος κεντρικός αμυντικός, ο Γερμανός, Ρόμπερτ Χουτ, ο οποίος στο 90’ χάρισε τον βαθμό στους γηπεδούχους σκοράροντας με παρόμοιο τρόπο για το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΤΟΟΥΚ: Σόρενσεν, Χιγκινμπόθαμ, Χουτ, Σόουκρος, Φαγέ (26′ Γουΐλκινσον), Ντιαό, Γουάιτχεντ, Σανλί Τουντσάι, Ντέλαπ (24′ Λόρενς), Εθέρινγκτον, Σιντιμπέ (66′ Φούλερ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Φάμπιο Αουρέλιο, Κυργιάκος, Κάραγκερ, Ινσούα, Ντεγκέν (78′ Μάξι Ροντρίγκες), Σκρτελ, Μαστσεράνο, Λούκας, Κάιτ, Νγκογκ (87′ Ακουϊλάνι). 





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0