Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Βαλεντίνο Ρόσι «παρέβη» τον… νόμο του Καντονά, για χάρη του Ρονάλντο!

Ο Βαλεντίνο Ρόσι «παρέβη» τον… νόμο του Καντονά, για χάρη του Ρονάλντο!
1999: Βαλεντίνο Ρόσι και Ρονάλντο στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ, με τον «γιατρό» να κρατά τη φανέλα της ποδοσφαιρικής του λατρείας, του ανθρώπου που τον ανάγκασε να παραβεί τον... νόμο του Ερίκ Καντόνα, αλλάζοντας ομάδα!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

«Στα πρώτα χρόνια της ζωής μου υποστήριζα τη Σαμπντόρια, αλλά μόλις η Ίντερ απέκτησε τον Ρονάλντο αποφάσισα να γίνω… νερατζούρι! Πριν από αυτόν, δεν παρακολουθούσα αγώνες ποδοσφαίρου και τόσο πολύ».

Τάδε έφη ο θρύλος του MotoGPΒαλεντίνο Ρόσι, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε το 2008, δίνοντας μία νέα διάσταση στη δεδομένη και… διαδεδομένη έως τότε αγάπη του προς την Ίντερ.

Με λίγα λόγια, ο «γιατρός» καταπάτησε έναν από τους απαράβατους, άγραφους κανόνες του ποδοσφαίρου, που μεταφερόταν επί χρόνια από χείλη σε χείλη και «θέσπισε» επισήμως ο Ερίκ Καντονά:

«Μπορείς να αλλάξεις γυναίκα, πολιτικές απόψεις, θρησκεία, αλλά ποτέ ομάδα».

Στην περίπτωση του Ρόσι, όταν προστέθηκε στην εξίσωση το «φαινόμενο», διά της παρουσίας του στην Ίντερ, όλα ανατράπηκαν. Η επισφράγιση πως… αλλαξοπίστησε ήρθε μέσω μίας φωτογραφίας με «αέρα» άλλης εποχής, που στην ερώτηση «Πώς ήταν τα ‘90s», θα αρκούσε για να απαντήσει κανείς.

Ο 20χρονος -τότε- οδηγός της Aprilia, πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250cc (το σημερινό Moto2) μετέβη στο προπονητικό κέντρο των «νερατζούρι» κοντά στο Κόμο, στο επονομαζόμενο «LaPinetina».

Άσημος σχετικά, με πλατινέ μαλλί, γυαλί άλλης εποχής και ένα φούτερ της must wear μάρκας, «No fear», χαμογελά στον φακό κρατώντας στα χέρια τη φανέλα του ανθρώπου που άλλαξε τα οπαδικά του πιστεύω και στέκεται δίπλα του.

Στο σήμερα, μετά από εννέα πρωταθλήματα και πληθώρα διακρίσεων στις πίστες του MotoGP, ήταν η σειρά του Ρονάλντο να επισκεφθεί τον Βαλεντίνο Ρόσι, την ημέρα που αυτός αποχωρούσε από την ενεργό δράση.

Με μία καινούργια, υπογεγραμμένη φανέλα της Ίντερ, της ομάδας που αποτέλεσε τον «κοινό παρονομαστή» των δύο αντρών αυτά τα 22 χρόνια, ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε μία στιγμή, ένα déjà vu της εικόνας που έγινε το «λάβαρο» μίας εποχής, αλλά και της επιρροής που είχε το «φαινόμενο» εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Μίας δυναμικής ικανής να κάνει έναν ποδοσφαιρόφιλο να παραμερίσει απαράβατους ποδοσφαιρικούς νόμους για χάρη του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0