Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο νόμος του Αραούχο και η πλώρη… τίτλου του «Δικεφάλου»! (video)

Ο νόμος του Αραούχο και η πλώρη… τίτλου του «Δικεφάλου»! (video)

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής της 17ης αγωνιστικής της Super League και το ΒΝ Sports σας θυμίζει ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, το οποίο είχε τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο για την Ένωση και είχε κριθεί από την προσωπικότητα, του Σέρχιο Αραούχο.

Γράφει ο Χρήστος Λόης

Στην διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος υπάρχουν δύο θεωρίες και η κάθε μια, έχει τους δικούς της υποστηρικτές. Η πρώτη λέει ότι ο τίτλος δεν κρίνεται στα ντέρμπι απέναντι στους μεγάλους συλλόγους, αλλά στα παιχνίδια με τις ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Ενώ αντίθετα η άλλη, αναφέρει ότι ο πρωταθλητής είναι αυτός που βγαίνει νικητής από τα μεγάλα παιχνίδια, τα οποία… μετρούν για έξι βαθμούς.

Στην ομάδα της ΑΕΚ τη σεζόν 2017/18 μάλλον θα συμφωνούσαν με τη δεύτερη θεωρία και πως αλλιώς θα γινόταν, αφού η Ένωση εκείνη τη χρονιά είχε στεφθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος έχοντας το απόλυτο των νικών στα εντός έδρας ντέρμπι, απέναντι σε Ολυμπιακό (3-2), ΠΑΟΚ (1-0) και Παναθηναϊκό (3-0).  Ωστόσο, παρατηρώντας τα δεδομένα των εν λόγω παιχνιδιών, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό απέναντι στους «πράσινους» ήταν το καθοριστικό βήμα… τίτλου μετά από 24 ολόκληρα χρόνια για τον «Δικέφαλο».

Πρωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς στο ΟΑΚΑ, ποιος άλλος; Ο Σέρχιο Αραούχο που με μια εξαιρετική εμφάνιση, σκόραρε τα δύο από τα τρία γκολ της ΑΕΚ και σύμβαλλε τα μέγιστα για τους τρεις βαθμούς της νίκης, όντας ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου.
αεκ-παο-2-950x590.jpg

Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πριν την πρώτη σέντρα. Το αήττητο στο πρωτάθλημα διαρκούσε παραπάνω από έξι μήνες και η διαφορά από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ήταν τέτοια που μια νίκη θα έφερνε την ΑΕΚ όλο και πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Επιπλέον, οι φίλοι της Ένωσης έδωσαν δυναμικό «παρών» με παραπάνω από 35.000 να βρίσκονται στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δυναμικά και να απειλεί με τους Κάτσε και Κουλιμπαλί σε διάστημα τριών λεπτών. Η ΑΕΚ δεν άργησε να «απαντήσει» με τον Μπακασέτα να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ στο 25’ , χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο.

Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 30’ είχε έρθει η ώρα του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός χρειάζεται μισή φάση για να κάνει γκολ. Καμιά φορά δεν χρειάζεται ούτε καν φάση. Τη δημιουργεί μόνος του. Συγκεκριμένα, μια  βαθιά μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, έγινε ασίστ, αφού ο Αραούχο κέρδισε κατά κράτος την μάχη με τον Ινσούα και με ένα αστραπιαίο βολέ εκτός περιοχής έκανε το 1-0, βάζοντας… φωτιά ΟΑΚΑ.
1883870-e1581236590396_1.jpg

Στη συνέχεια, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρέθηκε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ινσούα και δεν κατάφερε να δημιουργήσει με αξιώσεις καταστάσεις στην εστία του Μπάρκα. Στις αρχές του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ «διπλασίασε» τα τέρματα της, όταν στο 52’ ο Χούλτ βρήκε τον Γκάλο ο οποίος με συρτό σουτ έκανε το 2-0 και έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη.  

Στα επόμενα λεπτά συνεχίστηκε η κυριαρχία του «Δικεφάλου» και το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 75’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, έπαιξε το… ένα - δύο με το δοκάρι και σε κενή εστία έκανε το 3-0 ακούγοντας ρυθμικά το όνομα του από την εξέδρα. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και στη συνέχεια το +8 από τον δεύτερο, ΠΑΟΚ έδινε το δικαίωμα για… πάρτι στις εξέδρες και αποθέωση στον Σέρχιο Αραούχο που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, αφού έκρινε με τις στιγμές του, το τελικό αποτέλεσμα.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο «Τσίνο» όχι μόνο δεν έχει αποχωρήσει από την ΑΕΚ, αλλά είναι ο αρχηγός της ομάδας που μπήκε στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και διατηρεί μια ξεχωριστή σχέση αγάπης με τους οπαδούς. Απόψε (08/01), το σκηνικό μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού επαναλαμβάνεται αλλά με διαφορετικά δεδομένα, αφού το «τριφύλλι» είναι διεκδικητής του τίτλου μαζί με την Ένωση. Θα βγει μπροστά ο Σέρχιο Αραούχο σε ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι; Η απάντηση στο ερώτημα, σε λίγες ώρες, στο χορτάρι της ασφυκτικά γεμάτης όπως αναμένεται, OPAP Arena.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0