Μια Φώτο μια Ιστορία

Η υπόσχεση στο αντίο του «Φράγκι» μπροστά σε 20.000 κόσμο, την οποία δεν αθέτησε!

Η υπόσχεση στο αντίο του «Φράγκι» μπροστά σε 20.000 κόσμο, την οποία δεν αθέτησε!
«Αιώνια» πιστός, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, είπε το τελευταίο του αντίο στο παρκέ του ΟΑΚΑ, τηρώντας την υπόσχεση του μέχρι και σήμερα να βρίσκεται στο πλευρό του «εξάστερου» σε όλα όσα περνάει η ομάδα!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

11 Οκτωβρίου 2009, απόγευμα Κυριακής και είκοσι χιλιάδες «πράσινοι» κατέκλεισαν τις κερκίδες του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να αποχαιρετήσουν έναν… στρατιώτη της ομάδας, ο οποίος επρόκειτο να παραμείνει πιστός στο «τριφύλλι» για πολλά χρόνια και από διάφορα πόστα!

«Αιώνια πιστός, δεν γίνεται αλλιώς, εσύ θα είσαι για πάντα ο αρχηγός», τραγουδούσαν ρυθμικά οι φίλοι του Παναθηναϊκού ευχαριστώντας με τον δικό τους, μοναδικό, τρόπο τον αρχηγό του «εξάστερου». Η θητεία του μέτρησε 19 συνεχόμενα χρόνια στο πλάι της μεγάλης του αγάπης. Ο «Φράγκι» είχε μια πλήρη τροπαιοθήκη με 25 τίτλους, αλλά οι εμπειρίες και οι στιγμές που έζησε είναι μοναδικές και ανεκτίμητης αξίας.

Για να αντιληφθεί κανείς το μεγαλείο του Αλβέρτη, αρκεί να αναλογιστεί πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει ζήσει μαζί με τον Παναθηναϊκό μέσα στα παρκέ και τις έξι ευρωπαϊκές κατακτήσεις της ομάδας. Πέντε φορές από το πόστο του μπασκετμπολίστα (1996, 2000, 2002, 2007, 2009) και μια από αυτό του τιμ μάνατζερ (2011).
ipiccy_image_3_2.jpg

Το τελευταίο αντίο λοιπόν του «Φράγκι» ήρθε έξι μήνες μετά την κατάκτηση της τελευταίας Ευρωλίγκα ως παίκτης, σε μια φιλική αναμέτρηση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ! Οι φιναλίστ της διοργάνωσης δηλαδή, όπου ο Παναθηναϊκός… έραψε το 5ο αστέρι του, στο Βερολίνο. Οι «πράσινοι» κέρδισαν τον αγώνα αλλά σημασία δεν είχε για κανέναν η νίκη. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, βγάζει από το παρκέ για τελευταία φορά το Φραγκίσκο Αλβέρτη και το γήπεδο… σηκώνεται στο πόδι.

Η τελετή της απόσυρσης της φανέλας με τον αριθμό «4», πραγματοποιήθηκε την ίδια στιγμή, με τον Παναθηναϊκό να τιμάει την προσφορά του Έλληνα γκαρντ στην ομάδα, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση που είχε στο πρόσωπο του. Το νούμερο «4» μαζί με το όνομα του Αλβέρτη κοσμεί από τότε τον… ουρανό του ΟΑΚΑ.

Ο «Φράγκι» σήκωσε το μικρόφωνο για να πει ένα… επίσημο τελευταίο αντίο, φανερά συγκινημένος, μη μπορώντας συγκρατήσει τα δάκρυα του. «Σας ευχαριστώ για όλα και να θυμάστε, στις χαρές και τις λύπες μαζί», ήταν η υπόσχεση και η αποφώνηση του στον σύντομο λόγο που έβγαλε. Η υπόσχεση αυτή κρατάει μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας του.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0