Μια Φώτο μια Ιστορία

Ολμπράιτον: Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνο το ταξίδι στο Βέλγιο με τη Λέστερ! (video)

Ολμπράιτον: Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνο το ταξίδι στο Βέλγιο με τη Λέστερ! (video)

Τα 32α γενέθλιά του γιορτάζει ο Μαρκ Ολμπράιτον. Ένας «στρατιώτης» της Λέστερ. Ένα συνώνυμο της ομάδας και ένας ταυτόσημος όρος των επιτυχιών της από το 2016 και έπειτα. Ο Άγγλος εξτρέμ έχει δηλώσει πως λατρεύει τα ταξίδια. Εκείνο το ταξίδι στο Βέλγιο όμως, δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Ούτε αυτός, ούτε η αγαπημένη του ομάδα!

Πρόκειται για έναν από τους… λίγους ποδοσφαιριστές της Λέστερ, οι οποίοι έχουν συνδυάσει κάθε ατομική τους επιτυχία, αποκλειστικά με τα επιτεύγματα που έχει σημειώσει ο σύλλογος που εκπροσωπούν. Ένας… τέτοιος είναι και ο Μαρκ Ολμπράιτον.

Ο 31χρονος Άγγλος εξτρέμ, ο οποίος μετέβη στην Λέστερ το 2014 και έκτοτε είναι παρών σε όλη την «εξέλιξη» της ομάδας, και στην καθιέρωσή της ανάμεσα στο Big 6, ως μία επικίνδυνη αντίπαλο, η οποία ενίοτε έχει την δυνατότητα, να στερεί από τους «μεγάλους» τρόπαια και διακρίσεις.

Μία τέτοια στιγμή είναι σαφώς το πρωτάθλημα του 2016 – μία από τις πιο απρόβλεπτες επιτυχίες στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Μία άλλη είναι η πρώτη κατάκτηση του FA Cup για τις «αλεπούδες», με την Λέστερ να πανηγυρίζει στην εν λόγω διοργάνωση, ύστερα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες, βάζοντας «φρένο» σε μία αρνητική παράδοση, που η ίδια είχε δημιουργήσει στον εαυτό της.

Στις επιτυχίες της αυτές, σε συνδυασμό βεβαίως και με την συμμετοχή στο Champions League του 2017, ο Μαρκ Ολμπράιτον είχε διαδραματίσει τον ρόλο του, είτε αποτελώντας μέλος των βασικών πλάνων του εκάστοτε προπονητή, είτε προερχόμενος από τον πάγκο, όντας συνήθως η… πρώτη αλλαγή των «αλεπούδων».

Το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας όμως, είχε έδρα το Βέλγιο. Εκεί έδωσε η Λέστερ το πρώτο παιχνίδι της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και εκεί έμελλε, ο 32άχρονος πλέον, Μαρκ Ολμπράιτον, να πετύχει κάτι που ποτέ δεν θα τον κάνει να λησμονηθεί από τον σύλλογο.

Ο Ολμπράιτον σκοράρει, και η Λέστερ πετυχαίνει το πρώτο της γκολ στο Champions League. Τελικό αποτέλεσμα; Εύκολη νίκη με 3-0, με τον Μαχρέζ να αποδεικνύει τον λόγο της μεταγραφής του σε… δύο περιπτώσεις (δύο γκολ), λίγους μήνες πριν αποχωρήσει.

Τα χρόνια πέρασαν, η Λέστερ αποκλείστηκε στα προημιτελικά, αλλά το γκολ εκείνο αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της. Μία ακόμη επιτυχία αφιερωμένη στον Βιχάι Σριβανταναπράμπα.

Τον άνθρωπο που εκείνο το βράδυ στο Βέλγιο και για… πάντα, κάνει τον εκάστοτε σκόρερ της Λέστερ να έχει τον νου του και… ψηλά!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0