Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο Κόμπι νίκησε τους Ουόριορς με σπασμένο δόντι! (video)

Όταν ο Κόμπι νίκησε τους Ουόριορς με σπασμένο δόντι! (video)

Ο Κόμπι Μπράιαντ μπορεί να μην βρίσκεται πια μαζί μας, ωστόσο οι στιγμές που μας έχει χαρίσει έχουν χαραχθεί βαθειά στις μνήμες όλων.

Γράφει ο Μανώλης Μακρόπουλος

Ο Κόμπι Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή πριν περίπου 3 χρόνια. Ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς κατέκτησε τα πάντα στη μυθική καριέρα του.

Έμεινε στην ιστορία τόσο για τις αθλητικές όσο και για τις ηγετικές του ικανότητες. Πάντα ήταν εκεί όταν η ομάδα του τον χρειαζόταν. Πάντα έβγαινε «μπροστά» στα κρίσιμα σημεία και έδινε τη λύση.

Οι 45 πόντοι και το τέλος στο σερί ηττών!

Μια μέρα σαν σήμερα, στις 15 Νοεμβρίου του 2002, ο Κόμπι Μπράιαντ και οι Λέικερς αντιμετώπιζαν τους Ουόριορς.

Η ομάδα του Λος Άντζελες προερχόταν από ένα σερί 5 ηττών. Σε ηλικία 24 ετών και 84 ημερών, ο Μπράιαντ είχε ήδη δώσει  τα διαπιστευτήρια του στο κοινό του ΝΒΑ.

Ο «black mamba» ήταν πρωταγωνιστής και με 45 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί αποτυχιών που «έτρεχαν» οι «Λιμνάνθρωποι».

Ωστόσο, τη διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε μια φάση, στην οποία ο Κόμπι έδειξε για ακόμη μια φορά στην καριέρα του πως…δεν μασάει!

Το σπασμένο δόντι από τον…συμπαίκτη του!

Έμεναν 4.2 δευτερόλεπτα για τη λήξη της κανονικής διαρκείας. Σε μια φαινομενικά ανύποπτη φάση, ο Κόμπι τραυματίστηκε.

Ο Τζείσον Ρίτσαρντσον επιχείρησε το τρίποντο, ο Κόμπι πήδηξε για το ριμπάουντ αλλά χτύπησε με το στόμα πάνω στο μέτωπο του -μετέπειτα συμπαίκτη του- Άντον Τζέιμσον.

Αμέσως το στόμα του μάτωσε ενώ αργότερα χρειάστηκαν ράμματα για να αποκατασταθεί η ζημιά. Προφανώς, το «8» (μετέπειτα «24») των Λέικερς παρέμεινε στο παρκέ.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, ο Κόμπι πέτυχε 4 πόντους και έδωσε ασίστ για τους υπόλοιπους 7 (11-2 επιμέρους σκορ). Οι Λέικερς πήραν τη νίκη και είδαν -πάλι- στο πρόσωπο του Μπράιαντ τον ηγέτη που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει!

312930104_357301943270827_5017683267746185287_n.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0