Μια Φώτο μια Ιστορία

«Στοιχειώνοντας» τον Ριβάλντο και τον Φίγκο στο Καμπ Νόου: Η άφιξη του Σεβτσένκο στο προσκήνιο πριν από 25 χρόνια! (video)

«Στοιχειώνοντας» τον Ριβάλντο και τον Φίγκο στο Καμπ Νόου: Η άφιξη του Σεβτσένκο στο προσκήνιο πριν από 25 χρόνια! (video)
Το βράδυ που ο Αντρέι Σεβτσένκο σόκαρε την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα, με τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου πετυχαίνοντας τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στη φάση των ομίλων του ChampionsLeagueκαι έδωσε μια μικρή γεύση στον ποδοσφαιρικό κόσμο για αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. 

Στις 5 Νοεμβρίου του 1997, οι «μπλαουγκράνα» υποδέχθηκαν την Ντιναμό Κιέβου για την 4η αγωνιστική των ομίλων του ChampionsLeague. Ο 21χρονος -τότε- στράικερ, Αντρέι Σεβτσένκο, πήρε απ' το χέρι την ουκρανική ομάδα και την οδήγησε στην επιβλητική νίκη με 4-0, πετυχαίνοντας χατ τρικ! Μάλιστα εκείνο το βράδυ ο Ουκρανός είχε δηλώσει πως στόχος του ήταν να κατακτήσει μια μέρα τη Χρυσή Μπάλα, κάτι που έγινε τελικά το 2004!  

Η Μπάρτσα παρατάχθηκε με μια «τρομακτική» ενδεκάδα η οποία μεταξύ άλλων συμπεριλάμβανε ονόματα όπως ο Ριβάλντο, ο Βίτορ Μπαΐα, ο Φερνάντο Κόουτο, ο Ράιζινγκερ, ο Φίγκο, ο Τζιοβάνι και στα ηνία τον προπονητή Φαν Χάαλ. Παρ’ όλα αυτά, η Ντιναμό του Βαλερί Λομπανόφσκι, του ανθρώπου που έφτιαξε την τρίτη φουρνιά της τρομερής ουκρανικής ομάδας, δεν ήταν διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα, ήταν σε καλύτερη φόρμα και, απαλλαγμένη από το άγχος του αποτελέσματος, μιας και είχε επικρατήσει με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, έπαιξε επιθετικά και με ωραίο στιλ. Με τον 21χρονο Αντρέι Σεβτσένκο στην κορυφή της επίθεσης, αιφνιδίασε τους αντιπάλους της και τους… τελείωσε σε μόλις ένα ημίχρονο! 

Ο νεαρός Ουκρανός φορ, άγνωστος μέχρι τότε στο ευρύ κοινό, έδωσε ρεσιτάλ και παίρνοντας την ομάδα του από το χέρι, την οδήγησε σε έναν θρίαμβο. Αρχικά άνοιξε το σκορ στο 9′ με κεφαλιά, ενώ στο 32′ πήδηξε στον Θεό και νικώντας στον αέρα τον γκολκίπερ των Καταλανών, Βίτορ Μπαΐα, έκανε το 2-0.. Το σοκ για την Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο 43′, όταν με σόλο πέρασε δύο αμυντικούς και ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, γράφοντας το 3-0 υπέρ των Ουκρανών! 

Το ματς έληξε με 4-0, αφού στο 77′ σκόραρε και ο Ρεμπρόφ, με αποτέλεσμα τον διασυρμό της Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της. Εκείνη τη σεζόν οι Καταλανοί βγήκαν τέταρτοι στον όμιλο και αποκλείστηκαν, ενώ η Ντιναμό κατέλαβε την πρώτη θέση με 11 βαθμούς και συνέχισε την εκπληκτική πορεία της. 

OΣεβτσένκο αποτέλεσε έναν απ' τους χαρισματικότερους επιθετικούς της τελευταίας 20ετίας, πραγματοποιώντας μία σπουδαία καριέρα με τη φανέλα των Ντιναμό ΚιέβουΜίλαν και Τσέλσι. Ο Ουκρανός επιθετικός είχε δείξει άλλωστε απ' τα πρώτα χρόνια της καριέρας του πως ήταν ένας δεινός εκτελεστής. 



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0