Μια Φώτο μια Ιστορία

Κλαούντιο Πιζάρο: Ο θρυλικός σκόρερ της Bundesliga που λατρεύτηκε από δύο πόλεις!

Κλαούντιο Πιζάρο: Ο θρυλικός σκόρερ της Bundesliga που λατρεύτηκε από δύο πόλεις!
Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Βέρντερ Βρέμης (21:30) και το BN Sports ανακαλεί μία ιδιαίτερη αναμέτρηση του παρελθόντος. Όταν ο σπουδαίος Κλαούντιο Πιζάρο, ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο συλλόγων, έλεγε το ύστατο αντίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταχειροκροτούμενος από 41.000 φιλάθλους.

Σε ηλικία 21 ετών μετακόμισε από την πρωτεύουσα της πατρίδας του (Λίμα, Περού) με σκοπό να γίνει κάτοικος Βρέμης και να ξεκινήσει την σταδιοδρομία του από την αγαπημένη του Βέρντερ. Με τους πράσινους αγωνίστηκε σε πέντε διαφορετικές θητείες, καταγράφοντας 320 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 153 τέρματα.  Ακόμη περισσότερες εμφανίσεις (327), σημείωσε με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, σημειώνοντας 123 γκολ! Κυρίες και κύριοι... ο Κλαούντιο Πιζάρο και οι δύο ομάδες του!
bun.jpg

«Ήρθα απλά για να δω την κατάσταση και μου έκανε καλή εντύπωση... Παρότι οι αγώνες της Bundesliga μεταδιδόταν στις 7 το ξημέρωμα, εγώ και ο πατέρας μου παρακολουθούσαμε τους αγώνες»

Με αυτά τα λόγια, ο Λατινοαμερικάνος επιθετικός εξήγησε το σκεπτικό του πίσω από την μετακίνηση του στην Γερμανία. Βλέπετε εκείνη την χρονική περίοδο (Αύγουστος 1999), η Μπέτις του είχε κάνει επίσημη πρόταση και ο ίδιος φαινόταν έτοιμος να συμφωνήσει. Παρότι μιλούσε την ισπανική γλώσσα και η κουλτούρα της χώρας ήταν πιο κοντά στην δική του, ο ελπιδοφόρος τότε παίκτης επέλεξε το πρωτάθλημα που θαύμαζε από μικρός.
oopsie.jpg

«Μία μέρα ήρθε ο Γκουαρδιόλα και μου είπε πως το προπονητικό μικρόβιο θε με χτυπήσει. Το ποδόσφαιρο μου έχει πάρει πολλά πράγματα και αν ασχοληθώ με την προπονητική θα γίνει ακόμη χειρότερο για εμένα»

Κατά την διάρκεια της τελευταίας του παρουσίας στο Μόναχο (2012-2015), ο Πιζάρο είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον νυν προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι. Τα λόγια του Πεπ κολακευτηκά, ωστόσο ο διαφαινόμενος πρωταγωνιστής μας κράτησε τον λόγο του και παραμένει μακρυά από τους επαγγελματικούς πάγκους. Σήμερα εργάζεται στην Μπάγερν ως εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου.
yo_6.jpg

Claudio' s Fiesta: Το αντίο ενός θρύλου

Η κουλτούρα του γερμανικού ποδοσφαίρου είναι ευρέως γνωστή... αλλά αυτό που έγινε με τον σπουδαίο Κλαούντιο μοιάζει εξωγήινο για τα ελληνικά δεδομένα. Δύο χρόνια μετά την απόσυρση του 44χρονου πλέον παίκτη και με τα μέτρα για τον COVID - 19 να έχουν αιρεθεί, η Βέρντερ προσκάλεσε τους Βαυαρούς στην έδρα της με σκοπό να τιμήσουν τον Περουβιανό για την σπουδαία καριέρα που πραγματοποίησε.

Στις 24 του περασμένου Σεπτέμβρη λοιπόν, το «Westerstadion» γέμισε από 41.000 φιλάθλους, αρκετοί εκ των οποίων της Μπάγερν Μονάχου, οι οποίοι δήλωσαν βροντερό παρόν για το συγκινητικό αντίο του εμβληματικού επιθετικού. Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων απαρτιζόταν από παλαίμαχους και τωρινούς ποδοσφαιριστές, με σπουδαία ονόματα όπως του Άριεν Ρόμπεν και του Μάριο Γκόμεζ να έχουν την τιμητική τους. Για την ιστορία η φιλική αναμέτρηση έληξε με σκορ 2-2, ενώ ο Πιζάρο άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό! 

Αυτή ήταν η καριέρα του θρυλικού επιθετικού της Bundesliga. Έκτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, έχοντας στο παλμαρέ του έξι πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Γερμανίας. Προ δεκαετίας μάλιστα κατέκτησε το Champions League...απέναντι στην Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ. Το σημαντικότερο όμως που έχει πετύχει είναι ότι απέκτησε φίλους σε δύο διαφορετικές, ποδοσφαιρικές πόλεις. Και αυτή φαίνεται πως θα είναι η παρακαταθήκη του!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0