Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο Έμερι πανηγύριζε ανατροπή κόντρα στην Άστον Βίλα, με αρχηγούς τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Γκρίλις! (video)

Όταν ο Έμερι πανηγύριζε ανατροπή κόντρα στην Άστον Βίλα, με αρχηγούς τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Γκρίλις! (video)

Είναι γεγονός. Ο Ουνάι Έμερι είναι ο νέος προπονητής της Άστον Βίλα, με τον Ισπανό να επιστρέφει στην Premier League και να αντικαθιστά τον Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο των «χωριατών». Σαφώς και έχει τεθεί αντιμέτωπος με τη νέα του ομάδα. Πάνε τρία χρόνια από εκείνη την συνάντηση, με την Άρσεναλ να επικρατεί με 3-2 με «10» παίκτες, χάρη στο γκολ – φάουλ του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, την ώρα που αρχηγός της Βίλα, ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι… Ο Τζακ Γκρίλις!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Μπορεί άπαντες να θεωρούσαν πολύ δύσκολη την επιστροφή του Ουνάι Έμερι στην Premier League, πόσο μάλλον για λογαριασμό της Άστον Βίλα, αν αναλογιστεί κανείς πως πέρυσι ο Ισπανός απέρριψε τη Νιούκαστλ των Σαουδαράβων για να μείνει στην Βιγιαρεάλ, όμως πλέον, είναι γεγονός.

Ο Έμερι είναι και πάλι στο «Νησί», υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, παρουσιάστηκε από τη Βίλα και θα βάλει στο ταμείο του 7 εκατομμύρια μέχρι και το τέλος της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Στίβεν Τζέραρντ, μετά από 40 ματς στον πάγκο της πρώην ομάδας του.

Το ερώτημα φυσικά είναι… ένα. Γνωρίζει ο Έμερι τι εστί Άστον Βίλα; Η αλήθεια είναι πως ναι, αν πάρουμε σαν επιχείρημα το γεγονός πως την έχει αντιμετωπίσει μόλις μία φορά στην καριέρα του, στο Έμιρεϊτς και την έχει κερδίσει με περιπετειώδη τρόπο.

Γιατί το λέμε αυτό; Γυρνάμε τον χρόνο στον Σεπτέμβριο του 2019, όταν η Άρσεναλ υποδεχόταν τους «χωριάτες», στην 6η αγωνιστική της Premier League, με τον Έμερι στην τεχνική της ηγεσία.

Ένα ματς που έδειξε να στραβώνει από νωρίς, με τον ΜακΓκιν να βάζει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, στο 20ο λεπτό και τον Μέιτλαντ Νάιλς να αποβάλλεται σε διάστημα μισής ώρας, αντικρίζοντας δύο κίτρινες κάρτες.

Ωστόσο, η κόκκινη κάρτα του 41ου λεπτού, πείσμωσε την Άρσεναλ. Ισοφάρισε με τον Πεπέ και παρότι βρέθηκε εκ νέου πίσω στο σκορ, είχε τον τρόπο να το «γυρίσει». Ο Τσέιμπερς έκανε το 2-2 και ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έκρινε την αναμέτρηση, πανηγυρίζοντας έξαλλα την ανατροπή.

Πλέον, ο Ισπανός θα βρεθεί από την απέναντι πλευρά. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο Έμιρεϊτς και η μεταξύ τους αναμέτρηση είναι στο Βίλα Παρκ τον Φεβρουάριο. Fun fact; Αρχηγός της Βίλα σε εκείνο το ματς ήταν ο Τζακ Γκρίλις, ο οποίος πλέον αποτελεί την ακριβότερη αγορά της Μάντσεστερ Σίτι! Άλλαξαν πολλά από τότε που έφυγε ο Ουνάι Έμερι από την Premier League

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0