Μια Φώτο μια Ιστορία

Γιούργκεν Κλίνσμαν: Η κλωτσιά στον διαφημιστικό κάδο, σαν να ήταν το πρόσωπο του Τραπατόνι...

Γιούργκεν Κλίνσμαν: Η κλωτσιά στον διαφημιστικό κάδο, σαν να ήταν το πρόσωπο του Τραπατόνι...

10 Μαΐου 1997: Ήταν μία απλή αλλαγή. Όχι, όμως, για τον Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο ξανθομάλλης στράικερ της Μπάγερν εκνευρίστηκε τόσο πολύ με τον προπονητή του, Τζιοβάνι Τραπατόνι, που βγαίνοντας κλώτσησε έναν διαφημιστικό κάδο. Κίνηση η οποία έμεινε στην ιστορία.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Το άγχος ήταν στα ύψη. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν κόντραρε στα ίσα την Μπάγερν Μονάχου στη μάχη του τίτλου της Bundesliga το 1997. Τέσσερις στροφές πριν από το τέλος της σεζόν οι Βαυαροί ήταν μόλις στο +3. Για την 31η στροφή υποδέχτηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου την ουραγό Φράιμπουργκ.

Προπονητής τότε για την Μπάγερν ο Ιταλός, Τζιοβάνι Τραπατόνι. καζάνι που έβραζε ήταν τα αποδυτήρια. Με βεντέτες τύπου Καν, Ματέους, Χέλμερ, Μπάσλερ, Σολ και Κλίνσμαν, το έργο δεν ήταν εύκολο για τον έμπειρο κόουτς. Η αγωνία για μία ακόμα κατάκτηση του πρωταθλήματος χτύπησε «κόκκινο». Κόντρα στη Φράιμπουργκ, η μπάλα δεν... έμπαινε με τίποτα. Ο Κλίνσμαν τότε ήταν ο 1ος σκόρερ της ομάδας (τερμάτισε με 15 γκολ). Κι’ όμως, ο «Τράπα» αποφάσισε να τον βγάλει από το παιχνίδι στο 80ο λεπτό.

TRAPPATONI.jpg

Ακολούθησε η στιγμή που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη πολλών στην Bundesliga. Ο Κλίνσμαν, που στο φινάλε της σεζόν θα αποχωρούσε από τους Βαυαρούς, μουρμούραγε ήδη μόλις είδε το ταμπελάκι με τον αριθμό του. Έγινε αλλαγή με τον άσημο Κάρστεν Λάκις. Κάνει μία κίνηση απόγνωσης με τα χέρια του, συνεχίζει τα... γαλλικά προς τον Τραπατόνι και φτάνει μπροστά από έναν διαφημιστικό κάδο (ούτε καν πινακίδα). Ο «Κλίνσι», με τον εκνευρισμό του να έχει φτάσει στα... χίλια, κλωτσάει τον κάδο και αφήνει ως «αποτύπωμα» μία μεγάλη τρύπα. Δεν πτοείται. Συνεχίζει το δρόμο του απευθείας προς τα αποδυτήρια και ο καθένας μπορεί να καταλάβει από τα λεγόμενά του προς τα που απευθύνονταν.

KLINSMANN2.jpg

Τα δημοσιεύματα τότε αναφέρουν ότι ο αρχισκόρερ της Μπάγερν ζήτησε συγγνώμη μετά το τέλος του ματς από προπονητή και συμπαίκτες. Σε δηλώσεις του ο ίδιος έκανε λόγο για τον εγωισμό του επιθετικού και πόσο ήθελε να βοηθήσει την ομάδα του. Δύο χρόνια αργότερα, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του, επανέλαβε το συγκεκριμένο... κατόρθωμα, φυσικά αστειευόμενος. Η αρμάδα του Τραπατόνι «κλείδωσε» εν τέλει τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην προτελευταία αγωνιστική της σεζόν 1996-97.

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, εκτός από τα υπέροχα γκολ του, έμεινε στην ιστορία και για τη συγκεκριμένη κλωτσιά.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0