Μια Φώτο μια Ιστορία

Τι σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας «ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου»; Σίγουρα ο Τιερί Ανρί και ο… θρυλικός πανηγυρισμός του! (vid)

Τι σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας «ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου»; Σίγουρα ο Τιερί Ανρί και ο… θρυλικός πανηγυρισμός του! (vid)
Και κάθε φορά που το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου πλησιάζει, οι μνήμες όλων επιστρέφουν στο παρελθόν. Στα μεταξύ τους ματς, στις απίθανες μονομαχίες και σε… έναν συγκεκριμένο πανηγυρισμό. Τότε που ο Τιερί Ανρί, πέρασε μία ολόκληρη Τότεναμ, σκόραρε, η Άρσεναλ κέρδισε και εκείνος πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς των φιλοξενούμενων. Καμία «ιστορία» δεν είναι ίδια, αλλά αν επαναληφθεί, αλλά… πέρυσι, ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αναβίωσε τη στιγμή. Τι θα δούμε φέτος;
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Ήταν Νοέμβριος του 2002 όταν η Άρσεναλ φιλοξενούσε την Τότεναμ στο Χάιμπουρι, μία σεζόν προτού πάρει στα χέρια της το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα στην σύγχρονη ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μία χρονιά πριν από τους «Invincibles», με τον Αρσέν Βενγκέρ αρχικά να «γράφει» ιστορία απέναντι στην Τότεναμ, και εν συνεχεία να κατακτά μαθηματικά το πρωτάθλημα στο «σπίτι» της.

Η απορία όμως κρατάει χρόνια και συζητείται ακόμη και τώρα… Τι ήταν καλύτερο; Το 3-0 απέναντι στην «μισητή» αντίπαλο στην έδρα της Άρσεναλ, με τον Τιερί Ανρί να πετυχαίνει ένα απίθανο σόλο και να πανηγυρίζει όπως κανένας άλλος, ή το 2-2 της επόμενης σεζόν στις τελευταίες «στροφές» του πρωταθλήματος, και η κατάκτηση ενός ιστορικού πρωταθλήματος στο White Hart Lane;

Σωστή απάντηση δεν υπάρχει, αλλά αδιαμφισβήτητα εκείνος ο πανηγυρισμός έδωσε στους δημοσιογράφους μία εικόνα που δεν θα λησμονηθεί ποτέ, με το τελικό 3-0 να επισκιάζεται από την εν λόγω φωτογραφία. 

Ο Ανρί σκοράρει, το… μισό Βόρειο Λονδίνο πανηγυρίζει και ο Γάλλος επιλέγει να διασχίσει ολόκληρο το γήπεδο, προκειμένου να πάει μπροστά στους φιλοξενούμενους οπαδούς. Πέφτει μπροστά τους και τους κοιτά με «μπλαζέ» ύφος, πράγμα που εκείνη την στιγμή, πιθανώς να ήταν και χειρότερο από το να πανηγυρίσει έξαλλα μπροστά τους.

Οι χειρονομίες δίνουν και παίρνουν από τους φίλους της Τότεναμ, αλλά ο Τιερί Ανρί, προσφέρει μία απίθανη στιγμή στον φωτογραφικό φακό, η οποία δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Φυσικά, 19 χρόνια μετά, η ιστορία επαναλήφθηκε, από έναν «τύπο» που επίσης φορούσε το «14» και δεν δίστασε να «αντιγράψει» εκείνον τον πανηγυρισμό, με τον Ανρί να παρακολουθεί από τις εξέδρες του Έμιρεϊτς.

Το γήπεδο άλλαξε, τα χρόνια πέρασαν, ο Ανρί ήταν στην κερκίδα και ο Ομπαμεγιάνγκ αποτελούσε τον αρχηγό της Άρσεναλ, αλλά οι νίκες απέναντι στην Τότεναμ συνοδεύονται από μεγάλες στιγμές.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί στην επικείμενη συνάντησή τους στο Βόρειο Λονδίνο. Άπαντες το περιμένουν και κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, η πόλη αποκτά διαφορετική χροιά. Αναμένει να αποκτήσει ένα… χρώμα. Θα γίνει κόκκινη και οι φίλοι των «κανονιέρηδων» θα τραγουδούν το γνωστό «It’s happened again» ή θα γίνει άσπρη και οι οπαδοί της Τότεναμ θα πανηγυρίσουν μόλις την δεύτερη επικράτησή τους στην Premier League στο Έμιρεϊτς, στα 20 χρόνια ζωής του Μπουκάγιο Σάκα; Οψόμεθα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0