Μια Φώτο μια Ιστορία

Μία από τις πιο ιστορικές μονομαχίες Σένα – Μάνσελ στο πρώτο grand prix στη Βαρκελώνη (video)

Μία από τις πιο ιστορικές μονομαχίες Σένα – Μάνσελ στο πρώτο grand prix στη Βαρκελώνη (video)

29 Σεπτεμβρίου 1991: Η πίστα της Βαρκελώνης φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα της Formula 1 και μας προσέφερε μία μονομαχία μετάξυ δύο εκ των κορυφαίων πιλότων όλων των εποχών. Νικητής ήταν ο Νάιτζελ Μάνσελ αλλά στο τέλος ο Σένα χαμογέλασε αφού κατέκτησε τον τίτλο.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η πανέμορφη πίστα της Βαρκελώνης άνοιξε τις πύλες της το 1991 και έκτοτε δεν έχει απουσιάσει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου και ήταν ο 14ος εκείνης της σεζόν, με τους Σένα και Μάνσελ να διεκδικούν τον τίτλο. Ο Βραζιλιάνος είχε το προβάδισμα και το «λιοντάρι» έπρεπε να νικήσει για να μείνει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η βροχή που έπεσε πριν την έναρξη του αγώνα έκανε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τη μάχη. Λίγο πριν περάσουν όλοι οι πιλότοι σε σλικ ελαστικά ο Μάνσελ βρέθηκε να καταδιώκει τον Σένα και οι δυο τους μας προσέφεραν μία ιστορική μάχη.

Ο Βρετανός έκανε την κίνηση στην ευθεία και βρέθηκε στο πλάι του Σένα. Το έντονο bottoming τον τότε μονοθεσίων έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακό το θέαμα με τις σπίθες να ξεπηδούν κάτω από τη Williams και τη McLaren



Αν και βρέθηκαν τόσο κοντά τα δύο μονοθέσια, τελικά έστριψαν και οι δύο με τον Μάνσελ να κερδίζει τη θέση. Λίγο αργότερα άλλαξαν ελαστικά και ένα τετ α κε του Σένα, τον έριξε στις πίσω θέσεις και επέτρεψε στον Μάνσελ να πάρει τη νίκη στο παρθενικό grand prix στην πίστα της Βαρκελώνης.

Το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε τον Σένα να πανηγυρίζει τον τρίτο και τελευταίο τίτλο του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0