Μια Φώτο μια Ιστορία

Η… δεύτερη επιστροφή του Μάικλ Τζόρνταν στο ΝΒΑ (video)

Η… δεύτερη επιστροφή του Μάικλ Τζόρνταν στο ΝΒΑ (video)

Σεπτέμβριος 2001: Ο Μάικλ Τζόρνταν κάνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του «come back» στην ενεργό δράση, αλλά αυτή την φορά για χατίρι των Ουίζαρντς!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το ημερολόγιο δείχνει Ιανουάριο του 1999 και ο μπασκετικός πλανήτης… λαμβάνει μήνυμα από το Σικάγο. «Ο Μάικλ Τζόρνταν ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του». Οι θαυμαστές του «Air Jordan» πιστεύουν πως είναι η οριστική απόφαση απόσυρσης του από την ενεργό δράση, καθώς το 1993 είχε πάρει την απόφαση να «κόψει» το μπάσκετ, μετά από το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του πατέρα του. Ο Αμερικανός θρύλος του ΝΒΑ όμως επέστρεψε ξανά δύο χρόνια αργότερα.

Τα… μηνύματα της επιστροφής

Η επιστροφή του Τζόρνταν, δεν μπορεί να πει κανείς πως ήρθε αναπάντεχα. Καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο οι αλλεπάλληλες προπονήσεις του σε μπασκετικά καμπ είχε προμηνύσει πως ο Μάικλ… ζεσταίνεται.

Ο ίδιος με κάθε ευκαιρία όμως διέψευδε τις φήμες, λέγοντας πως δεν προετοιμάζεται για μπασκετική επάνοδο, αλλά επιθυμεί να χάσει τα κιλά που είχε πάρει μετά την απόσυρση του το 1999.

Όλες αυτές οι φήμες, «φούντωσαν» όταν υπήρξε η επανασύνδεση με τον πρώην προπονητή του στους Σικάγο Μπουλς, Ντάγκ Κόλινς, και έδωσε σε όλους της ελπίδα πως ο κόσμος του μπάσκετ θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει και πάλι στα εντυπωσιακά γήπεδα της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ στον πλανήτη, το ΝΒΑ.

Η επιστροφή

Όντας μέτοχος των Ουίζαρντς και έχοντας μερικό έλεγχο της ομάδας μέσω των μετοχών του, τον Σεπτέμβριο του 2001 ανακοινώνει την επιστροφή του στην ενεργό δράση και γίνεται κάτοικος Ουάσιγκτον.

Οι επικριτές του ήταν λίγοι, προτρέχοντας πως η επιστροφή του ύστερα από τόσο καιρό αποχής, θα έθετε σε κίνδυνο το όνομά του στα 38 χρόνια. Ο ίδιος όμως, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή πως μπορεί να αμαυρώσει την τέλεια εικόνα της δεκαετίας του 1990 και των έξι πρωταθλημάτων με τους «ταύρους».

Ο «MJ» απάντησε εντός παρκέ με 60 συμμετοχές, προτού υποστεί την ολική ρήξη συνδέσμων στο δεξί γόνατο, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 22.9 πόντους κατά μέσο όρο. Την ίδια χρονιά «έσπασε» το ατομικό ρεκόρ πόντων που είχε πετύχει κάποιος παίκτης στο γήπεδο των Ουίζαρντ πετυχαίνοντας 51 πόντους απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς.

Όπως ήταν λογικό, ο κόσμος βρισκόταν σε… παροξυσμό και σε κάθε αναμέτρηση το «MCI Center» ήταν κατάμεστο και κατέκλυζε τα γήπεδα όπου θα έδινε… παράσταση το μεγάλό αυτό αστέρι.

Η επίσημη επιστροφή του πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά από την μοιραία 11η Σεπτεμβρίου, καθώς ολόκληρη η παγκοσμιότητα βρισκόταν σε σοκ, και ο ίδιος ανακοίνωσε πως ολόκληρος ο μισθός της χρονιάς (2001/02) θα διατεθεί στα θύματα και τις οικογένειες τους, ως ένδειξη σεβασμού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0