Μια Φώτο μια Ιστορία

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή στο αεροδρόμιο»: Ο Σάρας στον Παναθηναϊκό!

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή στο αεροδρόμιο»: Ο Σάρας στον Παναθηναϊκό!
25/09/2007: Ο Παναθηναϊκός αποσπά το ναι από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, δίνοντας του το (μέχρι τότε) μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων, το BN Sports ανακαλεί το χρονικό ενός ιστορικού deal.

Γράφει ο Αντώνης Νιανιάς

«Η μεγαλύτερη μεταγραφή φέτος στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών στο Ελληνικό μπάσκετ, είναι γεγονός. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από δύο χρόνια απουσίας στο ΝΒΑ (Ιντιάνα και Γκόλντεν Στέιτ) για τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Η απόκτηση του Λιθουανού σούπερ σταρ οριστικοποιήθηκε και ο παίκτης θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη το απόγευμα (18.00) προκειμένου να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα».

Mε αυτή του την ανακοίνωση το «Τριφύλλι» πυροδότησε τη «βόμβα» του καλοκαιριού. O 31χρονος Λιθουανός γκαρντ των τριών EuroLeague, επέστρεψε από το NBA στην Ευρώπη, για χάρη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είχε προηγηθεί η παρουσία του σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι, οι Ουόριορς και Πέισερς, βιογραφικό που μαρτυρούν την αδιαμφισβήτητη αξία του.

Οι αμέτρητες ατομικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων βραβεία MVP σε Eurobasket και Euroleague, όπως και το πέρασμα του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, έκαναν το κασέ του απλησίαστο. Για χάρη του όμως ο Παύλος Γιαννακόπουλοι συμφώνησαν να παραχωρούν 3,5 εκ. ευρώ ετησίως, κάνοντας τον τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του πρωταθλήματος... όλων των εποχών.
ορεε.jpg

Δύο μέρες αργότερα κατέφτασε στην Αθήνα, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον υποδέχονται εκστασιασμένοι. Περίπου 2.000 σε αριθμό, τον αποθέωσαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τον Σάρας εννέα χρόνια αργότερα να θυμάται: «Από που να αρχίσω και που να τελειώσω! Σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή στο αεροδρόμιο όταν ήρθα στην ομάδα. Ήταν κάτι το απίστευτο. Και φυσικά χωρίς δεύτερη σκέψη το final four στο Βερολίνο που κατακτήσαμε την EuroLeague. Όμως, πάνω απ’ όλα είναι οι φιλίες που δημιουργήθηκαν. Με τα παιδιά, το σταφ, όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Στο τέλος, οι φιλίες είναι αυτές που μένουν και αξίζουν πολύ περισσότερα από οποιονδήποτε τίτλο…»
oxoy.jpg

Πρόκειται για μία δεδομένα επιτυχημένη μεταγραφή, με την ιστορία να δικαιώνει αμφότερες τις δύο μεριές για την συνεργασία τους. Στο πλευρό του Παναθηναϊκού, ο Λιθουανός κατέκτησε ακόμη μία Euroleague (σ.σ. 2008/2009) και έγινε ο μοναδικός παίκτης που το έχει πετύχει με τρεις διαφορετικές ομάδες. Από την άλλη οι «πράσινοι» προσέθεσαν άλλη μία σπουδαία προσωπικότητα, που παρέα με τους Διαμαντίδη και Μπατίστ σήκωσε τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο του συλλόγου.
sari.jpg

 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0