Μια Φώτο μια Ιστορία

Γκρέιαμ Πότερ: Τα μαλλιά… άσπρισαν λίγο, το όνειρο όμως με το ντεμπούτο στο Champions League ήρθε στα 47! (video)

Γκρέιαμ Πότερ: Τα μαλλιά… άσπρισαν λίγο, το όνειρο όμως με το ντεμπούτο στο Champions League ήρθε στα 47! (video)

Το ονειρευόταν όταν ήταν παιδί. Πήρε την απόφαση να το πραγματοποιήσει στα 47 του, παρότι νωρίτερα είχε και άλλες προτάσεις από ομάδες του Big 6. Ο Γκρέιαμ Πότερ μεγάλωσε, αλλά το όνειρο, δεν ξεθώριασε ποτέ. Και αυτό του «χτύπησε» την πόρτα, δικαιώνοντάς τον για όσα κατάφερε σε ολόκληρη την καριέρα του. Ο καλύτερος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία της Μπράιτον ετοιμάζεται για το πρώτο ματς της ζωής του στο Champions League με την Τσέλσι!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Από την πρώτη στιγμή που είχε αποφασιστεί η απόλυση του Τόμας Τούχελ από την Τσέλσι μετά και την κάκιστη εικόνα της ομάδας που έφερε και την ήττα (1-0) στο Ζάγκρεμπ στην έναρξη των ομίλων του Champions League, ο Γκρέιαμ Πότερ ήταν το απόλυτο φαβορί για ν' αντικαταστήσει τον Γερμανό προπονητή.

Το απόγευμα της Πέμπτης και με άμεσες διαδικασίες ανακοινώθηκε η νέα πρόσληψη από την Τσέλσι που ουσιαστικά διέθεσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για να διώξει τον Τούχελ και να πάρει από τους «γλάρους» τον Πότερ μαζί με τους βοηθούς του που τον ακολούθησαν στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Και να σκεφτεί κανείς πως ο νέος κόουτς των «μπλε» απέκτησε περισσότερη φήμη και ακούστηκε σε μεγαλύτερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τ' όνομά του, όταν έκανε το «διπλό» επί της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς στο Europa League του 2018, όντας κόουτς της Έστερσουντ!

Στην Σουηδία, βέβαια, τον ήξεραν πολύ καλά, με δεδομένο ότι είχε ανεβάσει την ομάδα από την 4η κατηγορία μέχρι και την Allsvenskan, κατακτώντας και το Κύπελλο του 2017.


Στην Σουόνσι βρέθηκε για μια αγωνιστική περίοδο, ωστόσο, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βάλει την σφραγίδα του στον τρόπο που αγωνιζόταν η ουαλική ομάδα και να την εδραιώσει στην Championship. Μάλιστα, για πολύ λίγο δεν την έβαλε και στη ζώνη των πλέι-οφ ανόδου.

af06f-15655327857937-800_-_Αντιγραφή.jpg


Οι «κύκνοι» την σεζόν του Πότερ στον πάγκο, είχαν βρεθεί να προηγούνται 2-0 απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο Κύπελλο, μέχρι τελικά να υποστούν την ήττα με ανατροπή (3-2). Ο κόσμος, όμως, είχε προλάβει να γουρλώσει τα μάτια από την έκπληξη...

Και μετά ήρθε η Μπράιτον, με τον Πότερ να υπογράφει στους «γλάρους» το καλοκαίρι του 2019 και να «γράφει» ιστορία μαζί τους για την επόμενη τριετία. Τι πέτυχε; Τεράστιες νίκες, τρομερά ρεκόρ σε αγωνιστικό και… οικονομικό επίπεδο, ενώ έφτασε με τη Μπράιτον μέχρι και την 9η θέση στην Premier League, η οποία σηματοδοτεί και το καλύτερο πλασάρισμα στην ιστορία της, τα τελευταία 30 χρόνια.

Όσον αφορά τις νίκες; Άπαντες θα θυμούνται το 2-2 με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο 20άλεπτο, κανείς δεν θα ξεχάσει το 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Άμεξ, στην προ τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, το «διπλό» στο Έμιρεϊτς απέναντι στην Άρσεναλ, την πρώτη της νίκη στο Λονδίνο επί της Τότεναμ στο τελευταίο λεπτό με τον Τροσάρ, και τις δύο ισοπαλίες απέναντι στην Τσέλσι, ενώ είχε βρεθεί και στα δύο ενενηντάλεπτα πίσω στο σκορ!

Προφανώς και πρόκειται για αποτελέσματα που κάνουν ένα σύλλογο να εντυπωθεί στη συνείδηση όλων και αν πρέπει να αναζητήσουμε κάποιον, προκειμένου να εναποθέσουμε αυτή την επιτυχία, αυτός είναι σίγουρα ο Γκρέιαμ Πότερ!

Περνάμε στο φετινό ξεκίνημα… Πρώτο «διπλό» στην ιστορία της Μπράιτον στο Ολντ Τράφορντ, πρώτη φορά αήττητη στα τέσσερα πρώτα ματς της Premier League, δίχως να έχει δεχθεί γκολ σε κανονική ροή αγώνα σε 360 αγωνιστικά λεπτά και «παρθενική» πεντάρα, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Αυτός είναι ο Γκρέιαμ Πότερ. Ένας προπονητής που παρέλαβε τη Μπράιτον στα… χαμηλά και σε μία Premier League με έντονο γαλάζιο και κόκκινο, κατάφερε να καθιερώσει και το «μπλε» των «γλάρων».

Μόνο που πλέον, αυτό έγινε πιο… σκούρο και ο Γκρέιαμ Πότερ είναι προπονητής της Τσέλσι και θα βρίσκεται στο Στάμφορντ Μπριτζ για την επόμενη πενταετία. Το ντεμπούτο του; Θα λάβει χώρα στο Champions League, στην αναμέτρηση της νέας του ομάδας με τη Σάλτσμπουργκ.

Το όνειρο του πραγματοποιήθηκε στα 47 του! Όταν όμως το ονειρευόταν ήταν παιδί και τα παιδιά, δεν ξεχνούν ποτέ…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0