Μια Φώτο μια Ιστορία

«Κουράστηκαν να σκοράρουν οι Θεσσαλονικείς»: Ο ΠΑΟΚ… αλώνει την Λαμία με 9-1!

«Κουράστηκαν να σκοράρουν οι Θεσσαλονικείς»: Ο ΠΑΟΚ… αλώνει την Λαμία με 9-1!

Πριν από περίπου 37 χρόνια, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Λαμία για το Κύππελο Ελλάδος και την διέσυρε 9-1 στη Φθιώτιδα, με την βοήθεια του εκπληκτικού Βασίλη Βασιλάκου, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ!

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Με αφορμή το ματς της Δευτέρας (12/09, 19:00), μεταξύ ΠΑΟΚ και Λαμίας για τη 4η αγωνιστική της Super League, το BN Sports σας ταξιδεύει στις 20 Φεβρουαρίου του 1985, όταν οι συγκεκριμένοι σύλλογοι αναμετρήθηκαν για μία άλλη διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδος, και στην έδρα της ομάδας από τη Φθιώτιδα. 
lamia-paok-85v.jpgΕκεί όπου, ο «Δικέφαλος του Βορρά», ενώ είχε… μαξιλαράκι ασφαλείας το 6-0 της Τούμπας, πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του και διέσυρε στη ρεβάνς με 9-1 τη Λαμία στην έδρα της, υπό την παρουσία 4 χιλιάδων φιλάθλων.

Στα της αναμέτρησης, ο απόλυτος MVP ήταν ο Βασίλης Βασιλάκος, καθώς πέτυχε χατ-τρικ, και τα υπόλοιπα έξι γκολ σημείωσαν οι Ιορδανίδης (2), Μαυρομάτης (2), Πάπριτσα (1) και Ιωσηφίδης (1). 
παοκ_βασιλακος_1.jpegΒέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι το 9-1 δεν είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Διότι η ευρύτερη επικράτηση για τους «ασπρόμαυρους» είναι το 11-0 επί της Ατλαντίδας Άνω Πόλης τη σεζόν 1959-60.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή την αναμέτρηση, καθώς οι φίλαθλοι που το παρακολουθήσαν έγιναν μάρτυρες σε έναν αγώνα που σημειώθηκε διψήφιος αριθμός γκολ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία: Αλεξανδρής, Ματζίκος, Κωστόπουλος, Τσάμης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρόπουλος, Καλεντέρογλου, Συλεβίστας, Λέντας, Καραγιώργος, Ψαρρής 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Σπανοσωτηρόπουλος, Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μαυρομάτης, Μαλιούφας, Βασιλάκος, Δημόπουλος, Πάπριτσα, Ιορδανίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0