Μια Φώτο μια Ιστορία

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον – Κριστιάνο Ρονάλντο: Το τηλεφώνημα που έφερε τον Πορτογάλο στο Μάντσεστερ και μετά τον έκανε να… επιστρέψει! (video)

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον – Κριστιάνο Ρονάλντο: Το τηλεφώνημα που έφερε τον Πορτογάλο στο Μάντσεστερ και μετά τον έκανε να… επιστρέψει! (video)
Γυρνάμε τον χρόνο στον Αύγουστο του 2003. Τότε που ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραφε το πρώτο του συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συναντούσε τον Σερ Άλεξ Φέρκιουσον. Ο Σκωτσέζος άλλαξε την ζωή του, οι δυο τους άλλαξαν την… ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά από 19 χρόνια, εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν τον ίδιο σύλλογο! Και όλα αυτά, με δύο τηλεφωνήματα, τα οποία εν τέλει, έκαναν τον Ρονάλντο να συμβιβαστεί και με την ιδέα του… πάγκου, που έμελλε να βιώσει στα 38 του!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Πρόκειται για μία από τις μεταγραφές που επί της ουσίας άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και λίγα χρόνια μετά θα αποχωρήσει για την Ρεάλ, προτού μεταβεί στην Γιουβέντους, ώστε η ιστορία να ολοκληρωθεί με την επιστροφή του στο Όλντ Τράφορντ.

Μία πολυπόθητη επιστροφή που προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στο «Νησί» και στους φίλους των «κόκκινων διαβόλων». Και όλα αυτά με ένα κοινό παρανομαστή. Τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Επιστρέφω σπίτι μου!» δηλώνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα 36 του χρόνια και αφιερώνει το γεγονός αυτό στον ποδοσφαιρικό του πατέρα, που ακούει στο… όνομα του Σκωτσέζου.

H ιστορία των δύο τους, ωστόσο, θέτει την αφετηρία της το 2003, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι. 

Σε μία φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στη Σπόρτινγκ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρονάλντο θα τραβήξει το βλέμμα του τεχνικού των «κόκκινων διαβόλων», σε τέτοιο σημείο ώστε να ζητήσει άμεσα την μεταγραφή του.

Ένα διάστημα μίας εβδομάδας ήταν αρκετό για τον προπονητή- θρύλο, ώστε να πείσει τον Κριστιάνο να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του. Τη φανέλα με το Νο7. Την οποία ο… πιτσιρικάς τίμησε και με το παραπάνω. Όπως, άλλωστε, έχει αποκαλύψει και ο μάνατζερ του ΚριστιάνοΖόρζε Μέντες, ο Σερ Άλεξ ήταν ο μοναδικός που του προσέφερε θέση βασικού.

 

Έξι χρόνια ονειρικά, με εμπιστοσύνη και καθοδήγηση από τον Φέργκιουσον έφεραν τον «CR7» στο ζενίθ της ποδοσφαιρικής φαντασίωσης και του χάρισαν 10 τρόπαια, μαζί με την πρώτη του Χρυσή Μπάλα, ενώ βρισκόταν μόλις στο 23ο έτος της ζωής του. Οι τίτλοι της Premier League, του Champions League και του FA Cup, έφεραν την κοινή υπογραφή των δύο ανδρών.

Και ο Ρονάλντο αποχωρεί για να επιστρέψει 12 χρόνια μετά. Ήταν πολλά. Προτεραιότητά του ήταν το Μάντσεστερ, αλλά από την… γαλάζια του πλευρά. Και τότε χτύπησε το τηλέφωνο. Και τότε ήταν ο… Σερ Άλεξ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο ηγέτης της αγαπημένης του ομάδας, ακόμη και στα 38 του χρόνια. Ακόμη και αν κάθεται στον πάγκο για 4ο σερί ματς. Διότι σεβάστηκε όσα άκουσε σε εκείνο το τηλεφώνημα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0