Μια Φώτο μια Ιστορία

Νεμάνια Βίντιτς: Ο Σέρβος που… μάτωνε εύκολα και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (video)

Νεμάνια Βίντιτς: Ο Σέρβος που… μάτωνε εύκολα και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (video)

Πολλοί λένε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Ουδείς μπορεί να το πει με βεβαιότητα προφανώς, αλλά υπάρχει δεδομένα μία ειδοποιός διαφορά. Πως ποτέ ξανά δεν θα έχει στην ανασταλτική της λειτουργία τον Νεμάνια Βίντιτς. Έναν «τρελό» κεντρικό αμυντικό, με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Δεν δίσταζε να… ματώνει!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Νεμάνια Βίντιτς. Ένας σκληροτράχηλος κεντρικός αμυντικός που συνέδεσε την καριέρα του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έμεινε εκεί οκτώ χρόνια, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα στο πλάι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και αποχώρησε, ως ένας από τους πιο δυνατούς στόπερ που έκαναν ποτέ την εμφάνισή τους στο Όλντ Τράφορντ.

Είχε όμως μία ιδιαιτερότητα. Μάτωνε με χαρακτηριστική ευκολία, με τους Άγγλους να κάνουν λόγο για έναν κεντρικό αμυντικό που ναι μεν συνήθιζε να τιμωρείται με κάρτες, αλλά αυτό δεν αναιρούσε το γεγονός πως το πρόσωπό του, είχε γίνει… κόκκινο σε πολλές περιπτώσεις.


Το ακραίο της υπόθεσης; Πως συνέβη και στην τελευταία του αναμέτρηση με τους «κόκκινους διαβόλους» το 2014, στο Σεντ Μέρις, απέναντι στη Σαουθάμπτον.

201405110952355598164-p5.webp

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν αντικατέστησαν ποτέ τον Βίντιτς, με τα παραδείγματα των Χάρι Μαγκουάιρ, Φιλ Τζόουνς, Ερίκ Μπεϊγί και Κρις Σμόλινγκ να είναι χαρακτηριστικά.

Σε κάθε τέτοιου είδους συζήτηση, πάντα το μυαλό των φίλων της ομάδας επιστρέφει στον Σέρβο, με τον ποδοσφαιριστή να έχει αναδειχθεί και κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία της Premier League, μπροστά από τους Τζον Τέρι, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Ρίο Φέρντιναντ, με 200.000 ψήφους.

Όσον αφορά το αρνητικό χαρακτηριστικό που πάντα του έκανε την ζωή δύσκολη; Προτιμούσε να δεχθεί ένα δυνατό χτύπημα, να ανοίξει τη μύτη του, παρά να δει την ομάδα του να δέχεται ένα γκολ που θα «πλήγωνε» την περηφάνεια της.

«Μπορείς να φτιάξεις μία σπασμένη μύτη. Αλλά αν αφήσεις κάποιον να πετύχει ένα γκολ, δεν μπορείς να φτιάξεις την περηφάνεια σου.» Ήταν τόσο απλό για τον Βίντιτς. Και άπαντες αναρωτιούνται γιατί είναι τόσο δύσκολο, για τους υπάρχοντες παίκτες του ρόστερ!

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0