Μια Φώτο μια Ιστορία

Μάικλ Όουεν: Η αποχώρηση από τους «γκαλάκτικος», για τη… στοιχειωμένη μεταγραφή στη Νιούκαστλ!

Μάικλ Όουεν: Η αποχώρηση από τους «γκαλάκτικος», για τη… στοιχειωμένη μεταγραφή στη Νιούκαστλ!

30/08/2005: Η Νιούκαστλ του Γκρέιαμ Σούνες δίνει το ποσό των 17 εκατομμυρίων λιρών (ρεκόρ συλλόγου) για να αποκτήσει τον Μάικλ Όουεν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή του στη… Λίβερπουλ. 

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Σαν σήμερα, πριν από 17 χρόνια, η Νιούκαστλ φέρνει πίσω στο «Νησί» τον Μάικλ Όουεν από τους «γκαλάκτικος» που είχε δημιουργήσει στη Μαδρίτη ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Μία μεταγραφική κίνηση που εξέπληξε τους πάντες, αλλά διέψευσε τις όποιες προσδοκίες στη συνέχεια. 
0_GettyImages-53566224.jpgΟ Όουεν είχε «φτιάξει» την καριέρα του στην Λίβερπουλ, καθώς από εφηβική ηλικία είχε πάρει φανέλα βασικού και σε 297 επίσημες εμφανίσεις με τους «reds» βρήκε δίχτυα 158 φορές και μοίρασε 47 ασίστ.

Οδηγώντας τον Φλορεντίνο Πέρεθ να τον αγοράσει το 2004, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν τελικά αυτό που θα περίμενε. Μιας και όπως αποκάλυψε ο Άγγλος επιθετικός, η γυναίκα του, αλλά και ο ίδιος δεν μπορούσαν να είναι μακριά από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις  επιδόσεις του στο γρασίδι να είναι… επηρεασμένες.

Από την απελπισία για μεταγραφή, ένα χρόνο μετά, η Νιούκαστλ κάνει μία πρόταση της τάξης των 17 εκατομμυρίων λιρών και ο ίδιος την αποδέχεται, ακόμα και αν εκμυστηρεύτηκε λίγα χρόνια αργότερα πως περίμενε προσφορά για να γυρίσει στη Λίβερπουλ. Η οποία ήρθε, αλλά δεν ικανοποίησε τους Ισπανούς. 
220447909.jpg.gallery.jpgΑπόσπασμα από δηλώσεις του Όουεν:

«Ήθελα να επιστρέψω στη Λίβερπουλ. Έχω αρκετές καλές στιγμές με τη Νιούκαστλ, αλλά μετάνιωσα την απόφασή μου να μεταγραφώ εκεί. Φυσικά, υπήρχαν και στιγμές που άκουγα του οπαδούς να με βρίζουν και να με χαρακτηρίζουν ως ‘’σπατάλη χρημάτων’’. 

Αυτές οι κινήσεις τους άλλαξαν τη στάση μου προς αυτούς, αλλά δεν αντέδρασα, καθώς δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι σε αυτούς τους γ********* φιλάθλους».  
medium_2022-08-20-ae01cec21d_3.jpgΈκτοτε, η καριέρα του κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς και ο ίδιος έμεινε με τον καημό της επιστροφής του στην ομάδα που ανδρώθηκε, τη Λίβερπουλ.

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0