Μια Φώτο μια Ιστορία

O Βαγγέλης Μόρας, η αφιέρωση και το Save Μ.Ο.Ρ.Α.Σ: «Η διάθεση του κόσμου να βοηθήσει τον συμπολίτη του είναι αυτό που μας χαροποιεί» (video)

O Βαγγέλης Μόρας, η αφιέρωση και το Save Μ.Ο.Ρ.Α.Σ: «Η διάθεση του κόσμου να βοηθήσει τον συμπολίτη του είναι αυτό που μας χαροποιεί» (video)

30/03/2019: Ο Βαγγέλης Μόρας σκοράρει το πρώτο του γκολ στη Super League και το αφιερώνει στη μνήμη του αδερφού του, πλάι στην πινακίδα του σωματείου για τη δωρεά του μυελού των οστών Save Μ.Ο.Ρ.Α.Σ – Ανήμερα των 41ων γενεθλίων του, ο ίδιος μιλά στο BN Sports.

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ορισμένες στιγμές ξεχνάμε πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε μέσα από την οθόνη και τις τέσσερις γραμμές, αλλά έχουν τη δική τους ζωή και πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι. Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις, όμως, υπάρχουν άτομα όπως ο Βαγγέλης Μόρας που κάνουν τα πάντα για να μας το υπενθυμίσουν!

Το ημερολόγιο πάει πίσω στα τέλη του -όχι και τόσο μακρινού- Μαρτίου του 2019. Η ΑΕΛ υποδεχόταν τον Αστέρα Τρίπολης στην AEL FC Arena για την 26η αγωνιστική της Super League, με τους Αρκάδες να έχουν πάρει προβάδισμα μόλις από το 16’ με γκολ του Καλτσά.

Ο Φατιόν κατάφερε να μειώσει στο 31’, πριν τελικά ο τότε αρχηγός των Λαρισαίων βάλει το κερασάκι. Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μόρας έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ, πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο 69’ για το τελικό 2-1.

Για την ιστορία αυτό ήταν το πρώτο γκολ στην καριέρα του στη Super League και, φυσικά, επιβαλλόταν να συνοδευτεί με μια ξεχωριστή αφιέρωση. Έτσι ο ίδιος πήγε στη διαφημιστική πινακίδα του σωματείου Save Μ.Ο.Ρ.Α.Σ*, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του αδερφού του Δημήτρη.

Το BN Sports συνομίλησε με τον παλαίμαχο άσο και είχε την ευχαρίστηση να μάθει περισσότερα για το σωματείο, αλλά και το προσωπικό «κέρδος» του Βαγγέλη Μόρα από την όλη δράση.

Σε τι στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η προσπάθεια;

«Πάμε συνέχεια σε διάφορες εκδηλώσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για το τι σημαίνει να είσαι δότης του μυελού των οστών. Αυτός είναι ο στόχος εδώ στην Ελλάδα κι έτσι συνεχίζουμε. Όπου γίνεται μια διοργάνωση σε τοπικό επίπεδο -στη Λάρισα και γενικά τη Θεσσαλία- και μπορούμε να είμαστε κι εμείς εκεί, αυτό κάνουμε».

Πιστεύετε πως υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο;

«Ανταπόκριση υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια. Η λίστα με τους δότες ολοένα και μεγαλώνει, οπότε αυτό είναι κάτι ευχάριστο και μας χαροποιεί. Για αυτόν τον λόγο εμείς συνεχίζουμε και το στηρίζουμε από την πλευρά μας: επειδή υπάρχει όλη αυτή η στήριξη του κόσμου».

moras-1.jpg

Τι έχετε εισπράξει από όλη αυτήν την εμπειρία;

«Όταν βλέπεις τον κόσμο να σε στηρίζει και να έχει διάθεση να μάθει και να ενημερωθεί σωστά για όλο αυτό, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει γιατί αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να το κάνουμε.

 Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι υστερούμε σε αυτό το κομμάτι άρα το να βλέπουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους να έχουν τη διάθεση να ενημερωθούν για κάτι που έχει να κάνει με την υγεία και το να βοηθήσουν τον συμπολίτη, είναι ό,τι πιο ευχάριστο».

Έχετε στα μελλοντικά πλάνα σας κάποιες ακόμα φιλανθρωπικές δράσεις;

«Φυσικά, ωστόσο δεν είναι εύκολο. Είμαστε μια μικρή ομάδα ανθρώπων αλλά το καλό είναι πως υπάρχει και το Save Moras Italia, στο οποίο είμαστε πιο οργανωμένοι από την άποψη του να δημιουργούμε οι ίδιοι εκδηλώσεις καθώς είμαστε περισσότερα άτομα και υπάρχει κι από εκεί ανταπόκριση.

Αν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε κάτι παρόμοιο κι εδώ θα το κάναμε, όμως αυτό τώρα είναι κάτι οικογενειακό, με φίλους οπότε είναι λίγο δύσκολο να μεγαλώσει και να βγει προς τα έξω. Αυτή όμως είναι η προσπάθεια μέχρι στιγμής. Όπου μπορούμε να είμαστε, θα είμαστε και αυτό από μόνο του μας χαροποιεί».

*Το Save Μ.ΟΡ.Α.Σ. είναι ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο το οποίο έχει στόχο την ενημέρωση σχετικά με τη σωστή δωρεά του μυελού των οστών και ιδρύθηκε στη μνήμη του Δημήτρη Μόρα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0