Μια Φώτο μια Ιστορία

Δύο μέρες μετά το Scorpion Kick, ο Ζιρού «σώζει» ξανά την Άρσεναλ, στο επικότερο ματς της με τη Μπόρνμουθ! (video)

Δύο μέρες μετά το Scorpion Kick, ο Ζιρού «σώζει» ξανά την Άρσεναλ, στο επικότερο ματς της με τη Μπόρνμουθ! (video)

Πέρασαν πέντε χρόνια από εκείνο το ματς της 3ης Ιανουαρίου του 2017. Τότε που η Άρσεναλ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-0 από τη Μπόρνμουθ, πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση, αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ έκανε και πάλι τα… μαγικά του. Το 3-3 ήταν γεγονός και ο Ολιβιέ Ζιρού ο… ήρωας, καθώς δύο ημέρες μετά το scorpion kick του με τη Κρίσταλ Πάλας, έσωσε ξανά τους «κανονιέρηδες».

 

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Υπάρχουν κάποια ματς, που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα παραμένουν αλησμόνητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε μόλις για μία πενταετία. Πέντε χρόνια μεσολαβούν από το 2017 μέχρι το 2022, πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί ξανά η Άρσεναλ με τη Μπόρνμουθ, με τους «κανονιέρηδες» να μην έχουν ηττηθεί σε καμία.

Ωστόσο, εκείνο το παιχνίδι, της 3ης Ιανουαρίου του 2017, ήταν και το επικότερο που έχουν δώσει οι δύο ομάδες. Ο λόγος; Διότι η Μπόρνμουθ βρέθηκε να προηγείται με 3-0, μέχρι και το 70ο λεπτό, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αρσέν Βενγκέρ βρήκε τον τρόπο να μην φύγει ηττημένος από το Βιτάλιτι.

Με ποιο τρόπο; Με τον Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος ανέκαθεν είχε ένα χάρισμα να βγαίνει μπροστά για τις ομάδες του, στις δύσκολες στιγμές τους. Ο Γάλλος αρχικά πάσαρε στον Αλέξις Σάντσες με το κεφάλι για το 3-1, έκανε το ίδιο, με υπέροχη σκαφτή πάσα, στον Λούκας Πέρες στο 75’, για το 3-2 και εν συνεχεία «έγραψε» ιστορία.

Διότι το ματς βρισκόταν στο 92’, η Άρσεναλ δεν είχε εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, αλλά η ψυχολογία που είχε ο Γάλλος εκείνη την περίοδο, έφερνε «τούμπα» τα δεδομένα από… μόνη της.

Το ματς άλλωστε λάμβανε χώρα, δύο ημέρες μετά το αξέχαστο scorpion kick του με την Κρίσταλ Πάλας. Συνεπώς, ήθελε ακόμη μία ανάλογη στιγμή, έχοντας καταγράψει μέχρι και το 92’, δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 180 αγωνιστικά λεπτά.

Και η λύτρωση ήρθε! Ο Τσάκα, που αποτελεί και τον μοναδικό παίκτη της Άρσεναλ που βρίσκεται από τότε στο ρόστερ, με κριτήριο να… υπολογίζεται ως βασικός, σέντραρε με στόχο τον Ζιρού και αυτός ήταν ανίκητος στον αέρα. Βρήκε στόχο, η μπάλα κατέληξε με περιπέτεια στα δίχτυα και το 3-3 ήταν γεγονός.

Ακολουθεί… ξέσπασμα! Η Άρσεναλ ολοκληρώνει ένα τεράστιο come back και ο Ζιρού πανηγυρίζει με scorpion kick. Ήταν από εκείνες της ημέρες, που έφτιαχνε το όνομα που έχει σήμερα. Ενός δεινού σκόρερ, που αν αναλογιστεί κανείς όλες τις μεγάλες νίκες της Άρσεναλ στο διάστημα παρουσίας του στο Βόρειο Λονδίνο, συνηθίζει να είναι μέσα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0