Μια Φώτο μια Ιστορία

Ντέιβιντ Ρόμπινσον vs Μπίλι Κρίσταλ με διαιτητή τον Τζέι Λένο!

Ντέιβιντ Ρόμπινσον vs Μπίλι Κρίσταλ με διαιτητή τον Τζέι Λένο!

Τρεις «ναύαρχοι» του είδους τους στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό; Όχι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά αυτό που έζησαν οι τηλεθεατές του «The Tonight Show», με τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον να παίζει «μονό» με τον Μπίλι Κρίσταλ και τον οικοδεσπότη Τζέι Λένο, σε θέση διαιτητή.

Γράφει ο Μάνος Φυρογένης

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Για άλλους αποτελούν τη «γη της επαγγελίας», για άλλους μια διαρκή φούσκα. Χωρίς αμφιβολία όμως είναι ο τόπος για να κυνηγήσει κανείς τα πιο τρελά του όνειρα και ίσως μια μέρα να πρωταγωνιστήσει σε ταινία, να παρουσιάσει το πιο δημοφιλές talk show ή να κυριαρχήσει στο «μαγικό» κόσμο του NBA. Ή και όλα μαζί.

Ήταν βράδυ 9ης Ιουνίου του 1994 όταν η «κορωνίδα» των βραδινών εκπομπών της εποχής εκείνης, Τζέι Λένο, κάλεσε στο τηλεοπτικό του «σπίτι» δυο celebrities που μοιράζονταν μια κοινή αγάπη. Από τη μία ήταν ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ και ένας εκ των 50 κορυφαίων αθλητών στα χρονικά του NBA. Από την άλλη, θέση δίπλα του πήρε ο Μπίλι Κρίσταλ, ένας πολυβραβευμένος ηθοποιός του Χόλυγουντ και του Μπροντγουέι, ο οποίος λατρεύει τα σπορ και δη το μπέιζμπολ και τη «σπυριάρα».
david-robinson-1920x1080-trophy-1568x882.jpg

Ένας ταλαντούχος, με ότι δοκίμαζε αθλητικά, νεαρός ο οποίος μέχρι τα 17 του δεν είχε παίξει μπάσκετ σε ομάδα και διέπρεπε στις σχολικές του υποχρεώσεις. Όχι και τόσο συνήθης ιστορία για έναν Hall of Famer. Η καριέρα στο ναυτικό ήταν ο στόχος καριέρας όμως κάποια πράγματα στη ζωή σε διαλέγουν, δεν τα διαλέγεις.

Έδειξε τα διαπιστευτήρια του στη Ναυτική ακαδημία και ένα μέρος αυτών που θα ακολουθούσαν. Η έννοια της πίστης και της πειθαρχίας, με τα οποία μεγάλωσε έχοντας πατέρα βετεράνο του US Navy, και ο Γκρεγκ Πόποβιτς, τον κατέστησαν αιώνιο «στρατιώτη» των Σπερς και δυο φορές πρωταθλητή μαζί τους. Ήταν ένας πολυδιάστατος «γίγαντας», ικανότατος και στις δύο πλευρές του παρκέ, 10 φορές NBA All-Star, MVP το 1995 και άλλα πολλά που θα χρειαστούν εκατοντάδες αράδες για να απαριθμήσουμε.

Μάλιστα ένα βράδυ του Απριλίου του 1994, όταν και αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ της λίγκας, είχε κάνει «σμπαράλια» την άμυνα των Κλίπερς, φορτώνοντας το καλάθι τους με 71 πόντους (!). Για τη ντροπή αυτή ίσως ήθελε να πάρει εκδίκηση ο Μπίλι Κρίσταλ, δυόμιση μήνες αργότερα στο πλατό του Τζέι Λένο.
jay-leno.jpgΟ γνωστός ηθοποιός είναι ένας από τους πολλούς celebrities που κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους σε κορτ-σάιντ γηπέδου και ειδικότερα σε αυτή του Staple Center και πολύ πριν από αυτό. Ο άνθρωπος που «κρύβεται» πίσω από τη φωνή του Μάικ Βαζόφσκι στην ταινία «Μπαμπούλας Α.Ε», αποτελεί έναν από τους πιο πιστούς φαν των Λος Άντζελες Κλίπερς από την πρώτη μέρα της δημιουργίας τους το 1970, στο Σαν Ντιέγκο. Τόσο αφοσιωμένος στα «ιστιοφόρα» που εκείνος και η σύζυγός του έχουν εισιτήριο διαρκείας «πρώτης γραμμής» εδώ και δεκαετίες και ο Κρις Πολ αναφέρθηκε προσωπικά σε εκείνον και το πιστό κοινό της ομάδας στη συγκινητική του ομιλία στους περσινούς Τελικούς της Δύσης, όταν χαρακτήρισε τους Κλίπερς, οικογένειά του.

Ο πασίγνωστος παρουσιαστής του διάσημου talk skow Τζέι Λένο, ως άλλος Γρηγόρης Αρναούτογλου πριν το Γρηγόρη, μετέτρεψε το βράδυ εκείνο το τηλεοπτικό του πλατό σε γήπεδο μπάσκετ, σε μια από τις χαρακτηριστικότερες εκπομπές του που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0