Μια Φώτο μια Ιστορία

Μάικλ Τζόρνταν: Γκολφ το πρωί, Dream Team το βράδυ στους Ολυμπιακούς του 1992! (video)

Μάικλ Τζόρνταν: Γκολφ το πρωί, Dream Team το βράδυ στους Ολυμπιακούς του 1992! (video)
Μπορείς κατά την διάρκεια μιας από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της καριέρας σου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στην Βαρκελώνη, να ασχολείσαι με το γκολφ; Αν είσαι ο Μάικλ Τζόρνταν φυσικά και μπορείς!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κώστας Ξενακούδης

Ολυμπιακοί Αγώνες 1992, Βαρκελώνη
. Ο ορισμός της Dream Team, οι καλύτεροι των καλύτερων στον παγκόσμιο μπάσκετ είχαν μαζευτεί στην «καρδιά» του αθλητισμού για να σχηματίσουν ένα σύνολο που όμοιό του μάλλον δεν έχουμε ξαναδεί.

Για πρώτη φορά στην ιστορία παίκτες του NBA θα μπορούσαν να αγωνιστούν κανονικά σε Ολυμπιακούς, με τις ΗΠΑ να… τρίβουν τα χέρια τους. Μια δωδεκάδα θρυλική, που χωρίς καμία υπερβολή ονομάστηκε -και ήταν- Dream Team, αποτελούταν από τους Μάικλ Τζόρνταν, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Λάρι Μπερντ, Μάτζικ Τζόνσον, Σκότι Πίπεν, Πάτρικ Γιούιν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Καρλ Μαλόουν, Τζον Στόκτον, Κριλ Μάλιν, Κλάιντ Ντρέξλερ και Κρίστιαν Λάιτνερ, με προπονητή τον Τσακ Ντέιλι.

Μάλιστα, οι Αμερικανοί «αστέρες» δεν έμεναν στο Ολυμπιακό Χωριό, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αθλητές, αλλά σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, ενώ στο γήπεδο πήγαιναν με πούλμαν, υπό την συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ακόμα και ελικοπτέρων! Αυτό, βέβαια, δεν απέτρεψε τον ηγέτη της ομάδας αλλά και πρωταθλητή NBA με τους Σικάγο ΜπουλςΜάικλ Τζόρνταν, από το να «κλέψει» λίγο χρόνο για να ασχοληθεί με ένα από τα αγαπημένα του χόμπι.

EWNpedRWAAAUYhj_1.jpg

Η αγάπη του για τον αθλητισμό, άλλωστε, δεν περιοριζόταν μόνο στο μπάσκετ, μιας και ήταν φανατικός γκολφέρ. Όταν, λοιπόν, έμαθε πως κοντά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις υπήρχε γήπεδο γκολφ, δεν έχασε την ευκαιρία! Στην φωτογραφία, ο θρυλικός μπασκετμπολίστας βρίσκεται στον λόφο Τιμπιδάμπο, με φόντο το λιμάνι, ενώ στα δεξιά φαίνεται ο λόφος Μονζουίκ, όπου βρισκόταν η έδρα του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παλάου Σαν Ζόρντι

Φυσικά, η ενασχόλησή του με τα… μπαστούνια δεν επηρέασε καθόλου την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ΗΠΑ παρουσίασαν μια από τις πιο κυριαρχικές ομάδες της ιστορίας, κερδίζοντας την διοργάνωση με εμφατικό τρόπο. Δεν γνώρισαν ήττα σε κανένα παιχνίδι, επικρατώντας των αντιπάλων τους με διαφορά, κατά μέσο όρο, 44 πόντων. Αδιαμφισβήτητα, ο Τζόρνταν είχε… σπουδαίους βοηθούς, έδειξε όμως πως μπορεί να διαπρέψει σε περισσότερα από ένα αθλήματα!



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0