Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «Παιχνίδι της Καρδιάς» του Σουμάχερ και ο πάντα πρόθυμος Νοβίτσκι

Το  «Παιχνίδι της Καρδιάς» του Σουμάχερ και ο πάντα πρόθυμος Νοβίτσκι
25/07/01: Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα του Μίκαελ Σουμάχερ και σε συμμετέχει σε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος διεξάγεται στην πατρίδα τους, τη Γερμανία.

Γράφει η Βασιλική Καραμούζα

Λίγες ημέρες πριν από το γερμανικό Grand Prix, από το 1999 έως και το 2006, ο θρυλικός πιλότος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, συνήθιζε να διοργανώνει ένα φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα, γνωστό ως «Spiel des Herzens» (σσ. Παιχνίδι της Καρδιάς), στον οποίο συμμετείχαν διάσημοι αθλητές.

Το 2001, ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στις… κλήσεις του Σουμάχερ ήταν ο ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς, Ντιρκ Νοβίτσκι. Τα έσοδα του αγώνα έφτασαν τις 125.000 ευρώ και πήγαν στην ενίσχυση του ιδρύματος της Unesco, «Children in Need».  Στα 44 του πια χρόνια κι ενώ έχει κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια, ο πρωταθλητής του NBA (2011) θα βάλει ξανά την ποδοσφαιρική αμφίεση και θα σταθεί πια στο πλευρό του 23χρονου Μικ Σουμάχερ.

Ο γιος του παλαίμαχου οδηγού, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τη Ferrari και ενεπλάκη σε ένα σοβαρό ατύχημα στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ενόσω έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, είναι πλέον μέλος της F1, αλλά συνεχίζει την κληρονομιά που άφησε ο πατέρας του και έξω από τις πίστες, ξαναζωντανεύοντας την παράδοση των φιλανθρωπικών ποδοσφαιρικών αγώνων.

Κάπως έτσι, στις 24 του προσεχούς Αυγούστου στο «Deutsche Bank Park» της Φρανκφούρτης, θα διεξαχθεί για τέταρτη φορά το «Champions for Charity», προς τιμήν του μπαμπά Σουμάχερ.

Οι προηγούμενες εκδόσεις του εν λόγω φιλανθρωπικού αγώνα έλαβαν χώρα σε Μάιντζ (2016, 2017) και Λεβερκούζεν (2019). Όπως σημειώσαμε και παραπάνω, το «παρών» θα δώσει για ακόμα μία φορά ο Νοβίτσκι, ενώ μερικά ακόμα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά των Σεμπάστιαν Φέτελ (τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1), Ματ Χούμελς (Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Γερμανία το 2014), Μόριτζ Φούρστε (δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στο χόκεϊ) και Κρίστιαν Σβάρτσερ (Παγκόσμιος Πρωταθλητής του χάντμπολ το 2007). 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0