Μια Φώτο μια Ιστορία

Η Άρσεναλ αποκτάει νέο σπίτι και αποχαιρετάει τον… «Ολλανδό που δεν πετάει», Ντένις Μπέργκαμπ!

Η Άρσεναλ αποκτάει νέο σπίτι και αποχαιρετάει τον… «Ολλανδό που δεν πετάει», Ντένις Μπέργκαμπ!

22 Ιουλίου 2006: Μία ημέρα σαν τη σημερινή, πριν από 16 ολόκληρα χρόνια, η Άρσεναλ «μπαίνει» στο νέο της σπίτι, το Emirates, και παράλληλα λέει «αντίο» στον «θρύλο» του συλλόγου, Ντένις Μπέργκαμπ, σε ένα φιλικό γιορτής απέναντι στην παιδική του ομάδα, τον Άγιαξ.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Ήταν 22 Ιουλίου 2006, όταν η Άρσεναλ μετακόμισε οριστικά στο νέο και σύγχρονο σπίτι της, το Emirates. Αφήνοντας πίσω της το ιστορικό «Χάιμπουρι» και τον Ολλανδό επιθετικό, Ντένις Μπέργκαμπ, που έβαλε τέλος στη καριέρα του. 

Η νέα έδρα των «κανονιέρηδων» ήταν μία «επανάσταση» από μόνη της. Το Emirates αποτελούσε το «διαμάντι» του Βορείου Λονδίνου, ένα μοντέρνο γήπεδο που θα είχαν την ευκαιρία 54 χιλιάδες φίλαθλοι να βιώσουν το κλίμα του γα πρώτη φορά στη φιλική αναμέτρηση επί του Άγιαξ.
emirates-stadium-fans-south-end-272621_1.jpg

Ένα παιχνίδι μεγάλης συγκίνησης, δύο ιστορικά κλαμπ, και ένας κοινός παρονομαστής. Ο Μπέργκαμπ θα αποτελούσε παρελθόν από την ομάδα του Λονδίνου, ύστερα από 11 χρόνια, 10 τρόπαια (τρία Πρωταθλήματα Αγγλίας, τέσσερα Κύπελλα και τρία εγχώρια Σούπερ Καπ) και 120 γκολ σε 423 εμφανίσεις με τη φανέλα της πολυαγαπημένης του Άρσεναλ.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ επικράτησε στο φιλικό επί του Άγιαξ με 2-1, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν η αιτία αυτής της γιορτής. Τα πρόσωπα που στελέχωναν τις δύο πλευρές ήταν αυτά που «έκλεψαν» την παράσταση. Συγκεκριμένα, από τους φιλοξενούμενους έκαναν «ποδαρικό» στο γήπεδο οι Γιόχαν Κρόιφ, Έντγκαρ Ντάβιντς, Φρανκ Ράικαρντ, τα αδέρφια Ντε Μπουρ και από τους οικοδεσπότες, ποιοι άλλοι πέραν από τους Τιερί Ανρί, Ίαν Ράιτ, Μαρκ Όβερμαρς, Εντού, Ντέιβιντ Σίμαν, Εμανουέλ Πετί, Λι Ντίξον και του πρωταγωνιστή της ημέρας, Ντένις Μπέργκαμπ. 
gun__1215591385_20060722_ajax_1.jpg

«Όλα τα καλά έχουν ένα τέλος», μία φράση που ακούμε συχνά και δυστυχώς ή ευτυχώς ισχύει, το ποδόσφαιρο «χάνει» έναν ποιοτικό αθλητή που το διακόσμησε με όμορφες στιγμές και αξιομνημόνευτα γκολ, όμως ο Μπέργκαμπ θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές των «κανονιέρηδων», και από την πλευρά του ίδιου, θα θυμάται πως η νέα έδρα της Άρσεναλ έκανε… ντεμπούτο προς τιμήν του! 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0