Μια Φώτο μια Ιστορία

Άιρτον Σένα: Όταν εντυπωσίασε τους πάντες στο πρώτο του τεστ στη Formula 1

Άιρτον Σένα: Όταν εντυπωσίασε τους πάντες στο πρώτο του τεστ στη Formula 1
Ο αδικοχαμένος Άιρτον Σένα ήταν ένα φαινόμενο των motorsports και αυτό το έδειξε όπου κι αν αγωνίστηκε. Την Τρίτη 19 Ιουλίου του 1983 είχε την πρώτη του επαφή με μονοθέσιο της Formula 1 και κατάφερε να είναι ταχύτερος από τον τότε Παγκόσμιο πρωταθλητή, Κέκε Ρόσμπεργκ.
Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς δεν έδινε εύκολα την ευκαιρία σε νέους και άπειρους πιλότους να οδηγήσουν μονοθέσιό του. Για τον Άιρτον Σένα έχει μία εξαίρεση και έτσι του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει ένα τεστ με την Williams Ford του 1983.
 
Ο Σένα είχε καθαρίσει ήδη τον τίτλο στη Formula 3 με 10 νίκες στους πρώτους 13 αγώνες και έτσι άρπαξε την ευκαιρία να βρεθεί στο τεστ που διοργανώθηκε στις 19 Ιουλίου στο Ντόνιγκτον Παρκ.
 
Ο Βραζιλιάνος πιλότος από τις πρώτες στιγμές έδειξε να προσαρμόζεται απόλυτα στο μονοθέσιο και έκανε εντυπωσιακούς χρόνους, ταχύτερους από αυτούς του Κέκε Ρόσμπεργκ που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1982. 
 
Παρά το ότι ο Σένα έδειξε ότι είναι ικανός για να πάρει στα χέρια του ένα κορυφαίο μονοθέσιο, τελικά ούτε ο Σερ Φραν Γουίλιαμς ούτε ο Ρον Ντένις για λογαριασμό της McLaren του προσέφεραν συμβόλαιο και έτσι η σπουδαία καριέρα του άρχισε το 1984 από την Toleman.

Πηγή: ayrtonsenna.com.br

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0