Μια Φώτο μια Ιστορία

Λεβαντόφσκι: Όταν πέτυχε «flush royal» και ο Γκίνες τον έβαλε στο βιβλίο του! (video)

Λεβαντόφσκι: Όταν πέτυχε «flush royal» και ο Γκίνες τον έβαλε στο βιβλίο του! (video)

Ο Πολωνός σούπερ σταρ άφησε και επίσημα τη Βαυαρία για να ψάξει καινούργιες προκλήσεις στη Μπαρτσελόνα και το BN Sports γυρίζει το χρόνο πίσω στο Σεπτέμβρη του 2015. Τότε που ο «Λέβα», έχοντας μόλις συνέλθει από ίωση, έβαλε πέντε γκολ σε εννιά λεπτά και γράφτηκε τετράκις στο Βιβλίο Γκίνες.

Γράφει ο Μάνος Φυρογένης

Η «σφαίρα ξεκόλλησε από τη θαλάμη» και το απόγευμα του Σαββάτου (16/7) ακούστηκε ένα ηχηρό «μπαμ» που ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι και με τη βούλα «Μπλαουγκράνα», με τον κύκλο του στο Μόναχο να ολοκληρώνεται έπειτα από οκτώ συναπτά έτη, γεμάτα γκολ, ρεκόρ, κατορθώματα, βραβεία και τρόπαια.

Ο Πολωνός δε σταμάτησε να «φορτώνει» τα αντίπαλα δίχτυα, πετυχαίνοντας 344 γκολ σε 375 συμμετοχές. Αριθμοί συγκλονιστικοί, με το μέσο όρο του μάλιστα να βελτιώνεται όσο περνούσαν τα χρόνια. To BN Sports, θέλοντας να αποχαιρετήσει τον Λεβαντόφσκι της Μπάγερν, θυμίζει το εξωπραγματικό επίτευγμα του «πενταρέ» σε λιγότερο από εννιά λεπτά, με τους νόμους της φυσικής να «πηγαίνουν περίπατο».

Το λάθος των «Λύκων»

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Σεπτεμβρίου του 2015 και η Μπάγερν Μονάχου υποδεχόταν τη Βόλφσμπουργκ στην «Αλιάντς Αρίνα». Από το κέντρο της επίθεσης των Βαυαρών έλειπε στα πρώτα 45’ λεπτά το «βαρύ πυροβολικό», Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τον οποίο ταλαιπωρούσε μια ίωση τις προηγούμενες μέρες και είχε χάσει κάποιες προπονήσεις.

Οι «Λυκοί» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό και προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό με τον Καλιγκούρι, σε μια κίνηση-ύβρις. Το «θηρίο» πληγώθηκε, ξύπνησε και αντέδρασε. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο «Goalowski» και χάρισε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη μια παράσταση που ακόμα και στο Broadway θα άφηνε ιστορία.

Το πενταρέ του «αφιονισμένου»

Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών, ξεκίνησε το «πάρτι» που διοργάνωνε ο ίδιος. Με προβολή από κοντά, με σουτ εκτός περιοχής, με δεύτερη και τρίτη προσπάθεια, με δυνατό πλασέ. Όποιος και αν ήταν ο τρόπος που εκτελούσε, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Και το «κερασάκι» εννιά λεπτά αργότερα από το πρώτο χτύπημα. Πιο όμορφο και πιο εντυπωσιακό από όλα τα προηγούμενα. Διότι πάντα το φινάλε πρέπει να αφήνει τα πιο έντονα συναισθήματα.

Αν κάποιος δεν παρακολουθούσε το παιχνίδι σε ζωντανή μετάδοση και έβλεπε την εξέλιξη του από κάποιο live, θα νόμιζε ότι κόλλησε. Ακόμα και όσοι ήταν παρόντες  στο γήπεδο ή καθηλωμένοι πίσω από μια τηλεόραση, δεν μπορούσαν να διανοηθούν αυτό που έβλεπαν. Ούτε καν ο Πεπ που τρελάθηκε! Πέντε γκολ σε εννιά λεπτά. Η εκκίνηση από τον αφέτη δόθηκε στο 50:40 και με ενδιάμεσους γύρους στο 51:40, στο 54:01 και στο 56:21, η «κορδέλα κόπηκε» στο 59:38. Κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Λες και έπαιζε μόνος του.

4 σελίδες του Βιβλίου Γκίνες έχουν το όνομά του στον τίτλο

Όπως είναι φυσικό, τέτοια επικά κατορθώματα δε συμβαίνουν κάθε μέρα. Για αυτό άλλωστε «σμπαράλιασε» όποιο προηγούμενο ρεκόρ υπήρχε. Ο «Λέβα» μπήκε ως αλλαγή στο 46’ και μέχρι το 60’ είχε πετύχει πέντε γκολ. Έτσι, κατάφερε να γίνει ο ποδοσφαιριστής που έχει βάλει τα περισσότερα γκολ σε ματς Α’ Εθνικής κατηγορίας, ξεκινώντας από αναπληρωματικός.

Επίσης, χρειάστηκε μόλις 3’22 για να πετύχει το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga, 5’42 για να συμπληρώσει το καρέ και μόλις 8’59 για να καλυφθούν όλα τα δάχτυλα της παλάμης.

CVFcDEzVAAAack0.jpg

Αυτός ήταν ο Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου και ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί με αυτόν τον αειθαλή παίκτη, αν εμφανιστεί το ίδιο «διψασμένος» στη Βαρκελώνη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0