Μια Φώτο μια Ιστορία

Σεμπάστιαν Φέτελ: Οι σαμπάνιες του Άμπου Ντάμπι και τα δάκρυα του νεότερου παγκόσμιου πρωταθλητή (video)

Σεμπάστιαν Φέτελ: Οι σαμπάνιες του Άμπου Ντάμπι και τα δάκρυα του νεότερου παγκόσμιου πρωταθλητή (video)

03/07/2022: Γενέθλια για έναν εκ των κορυφαίων οδηγών των τελευταίων δεκαετιών, τον Σεμπάστιαν Φέτελ που συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής. Το BN Sports γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται την κούρσα του Άμπου Ντάμπι, εκεί όπου πανηγύριζε ως ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1.

Γράφει ο Αντώνης Νιανιάς

Φθινόπωρο του 2010 και το τεχνητό νησί Γιας του Άμπου Ντάμπι φιλοξενούσε την τελευταία αναμέτρηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Προβάδισμα τίτλου είχε ο Φερνάντο Αλόνσο της Φεράρι, έχοντας συγκεντρώσει 246 πόντους, ενώ από πίσω ακολουθούσαν οι Γουέμπερ και Φέτελ με 238 και 231 αντίστοιχα. Η pole position άνηκε στον τελευταίο, τον 23χρονο τότε Γερμανό οδηγό της Ρεντ Μπουλ.

«Στη συνέχεια, περνώντας τη γραμμή, ήρθε στο ραδιόφωνο ο τεχνικός πολύ σιωπηλά και είπε ότι φαίνεται ότι πήγαμε καλά, αλλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι να τελειώσουν τα αυτοκίνητα. Σκεφτόμουν τι εννοεί και δεν είχα δει τις οθόνες. Ήθελα απλώς να βεβαιωθώ, ότι η προσοχή μου δεν θα αποσπαστεί και απλά να επικεντρωθώ στον εαυτό μου. Μετά ήρθε στο ραδιόφωνο και μου φώναξε ότι κερδίσαμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Αυτή ήταν η συγκλονιστική post game δήλωση του Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος ανέλπιστα κατόρθωσε το αδιανόητο. Τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας πίσω του τους Βρετανούς οδηγούς της ΜακΛάρεν Χάμιλτον και Μπάτον, ώστε να συγκεντρώσει 25 βαθμούς και να πιάσει την κορυφή. Ο απόλυτος βενιαμίν, ρέκορντμαν, όντας πλέον ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης.
2_143.jpg

Oι εικόνες που ακολούθησαν μοναδικές. Διπλό λούσιμο σαμπάνιας, σε έναν μέχρι εκείνο το σημείο άναυδο οδηγό, ο οποίος μέσα σε δάκρυα χαράς συνειδητοποιούσε ότι έπιασε κορυφή σε ηλικία μόλις 23 ετών και 134 ημερών. Ρεκόρ... ακατάρριπτο μέχρι και σήμερα!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0