Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «the block» του βασιλιά ΛεΜπρον που άλλαξε τη ροή της ιστορίας του Κλίβελαντ (video)

Το «the block» του βασιλιά ΛεΜπρον που άλλαξε τη ροή της ιστορίας του Κλίβελαντ (video)
Υπάρχουν ανατροπές και ανατροπές, αλλά σαν αυτή που ολοκληρώθηκε το 2016 στο Σαν Φρανσίσκο λίγες. Και επειδή κάθε σπουδαία επιτυχία, κρύβει κομβικές στιγμές, το Game 7 ανάμεσα σε Ουόριορς και Καβαλίερς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Εκεί όπου ένα στοπ του ΛεΜπρόν Τζέιμς στον Ιγκουοντάλα έδωσε κινητήριο δύναμη στην ομάδα του για να ολοκληρώσει το θαύμα!

Απανταχού φίλοι της καλαθοσφαίρισης παρακολουθούσαν καθηλωμένοι την τελευταία πράξη των τελικών του NBA, με την σειρά να πηγαίνει μέχρι το τέρμα και τον τίτλο να κρίνεται στην έδρα του Γκόλντεν Στέιτ. Το Κλίβελαντ είχε κάνει ήδη υπέρβαση, κατορθώνοντας να επιστρέψει από την «κόλαση» και να ισοφαρίσει την σειρά από το μειονεκτικό για αυτούς 3-1. 

Η τελευταία αναμέτρηση, ο τελικός των τελικών, όδευε προς την λήξη του, με την τέταρτη περίοδο να βρίσκει τις δύο ομάδες στα ίσια. Το ρολόι έδειχνε 1:56 για την λήξη και οι γηπεδούχοι έβγαιναν σε αιφνιδιασμό, με σκοπό να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Εκφραστής της επίθεσης ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, ο οποίος ταχύτατα κατέβασε την μπάλα και έπαιξε ποδοσφαιρικό ένα-δύο με τον Κάρι, ώστε να φτάσει μέχρι το αντίπαλο καλάθι. Και εκεί συνέβη το αναπάντεχο!

Μαινόμενος ο ΛεΜπρόν τρέχει από πίσω του και εμφανίζεται από το... πουθενά στο τηλεοπτικό πλάνο να απογειώνεται και να λέει «όχι» στον 32χρονο φόργουορντ. Μία game changing τάπα, τόσο εντυπωσιακή όσο και καθοριστική, καθώς γύρισε τον διακόπτη ώστε οι Καβαλίερς να φτάσουν στην νίκη με σκορ 93-89. Στην μεγαλύτερη ανατροπή που συνέβη ποτέ, όντας το μοναδικό franchise στην ιστορία που κατακτά τον τίτλο παρότι βρέθηκε πίσω με 3-1!

Έτσι ο «βασιλιάς» βρέθηκε «στο θρόνο του», κατακτώντας το τρίτο του δαχτυλίδι κερδίζοντας τον τίτλο του MVP των τελικών. Το φινάλε των βρήκε να κλαίει με λυγμούς φωνάζοντας «για σένα Κλίβελαντ», γεγονός που από μόνο του μαρτυρά την αξία εκείνου του πρωταθλήματος. Μία φάση, ένα chasedown block, που ολοκλήρωσε την «ραψωδία» των Καβαλίερς στους ίσως πιο εντυπωσιακούς τελικούς των τελευταίων ετών.


Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0