Μια Φώτο μια Ιστορία

Τι δουλειά είχε ο Λάρι Μπερντ στα τσιμέντα του Σπόρτιγκ και στο κλειστό απέναντι από τις φυλακές Κορυδαλλού;

Τι δουλειά είχε ο Λάρι Μπερντ στα τσιμέντα του Σπόρτιγκ και στο κλειστό απέναντι από τις φυλακές Κορυδαλλού;

26-27/11/2003: Ο Λάρι Μπερντ έρχεται στην Ελλάδα και παρακολουθεί από κοντά τους αγώνες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Euroleague κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αναντολού Εφές αντίστοιχα. Πού κολλάνε όμως τσιμέντα του Σπόρτιγκ και το κλειστό απέναντι από τις φυλακές Κορυδαλλού;

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Βασιλική Καραμούζα

Από τα σαλόνια του NBA στα Πατήσια και τον Κορυδαλλό. Ο Λάρι Μπερντ, που έχει αναλάβει προσφάτως ρόλο προέδρου στους Ιντιάνα Πέισερς, την ομάδα της γενέτειράς του, ήρθε στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2003 με σκοπό να…τσεκάρει από κοντά ένα ανερχόμενο τότε ταλέντο, ονόματι Σεργκέι Μόνια.

Ο Ρώσος φόργουορντ δεν αγωνιζόταν φυσικά σε ελληνική ομάδα, αλλά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία αντιμετώπιζε ο Παναθηναϊκός στις 26 Νοεμβρίου στο πλαίσιο αναμέτρησης της Euroleague. Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν έπαιζαν τότε στη φυσική τους έδρα, αλλά στο…τσιμεντένιο κλειστό του Σπόρτιγκ, αφού το ΟΑΚΑ βρισκόταν υπό ανακαίνιση, ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2004.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ρωσική «αρκούδα» είχε επικρατήσει με 69-58, με τον Μόνια –που έκανε το άλμα για το NBA το 2005, όχι όμως για λογαριασμό των Πέισερς, αφού τελικά αγωνίστηκε στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς–  να μένει στο παρκέ για 14 λεπτά και να σημειώνει 5 πόντους.

Η παρουσία του θρύλου των Μπόστον Σέλτικς στην Ελλάδα δεν ολοκληρώθηκε όμως εκεί, αφού την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 27 Νοεμβρίου, ο Μπερντ είδε από κοντά την ευρωλιγκάτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές. Όπως το ΟΑΚΑ, έτσι και το ΣΕΦ βρισκόταν υπό βελτιωτική διαδικασία ενόψει της Ολυμπιάδας, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποιούσαν ως έδρα το γήπεδο που βρισκόταν απέναντι από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Και το εν λόγω ματς ήρθε διπλό, με την τουρκική ομάδα να επικρατεί τελικά με 69-57.

bird_1.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε στο φωτογραφικό υλικό που έχει διασωθεί από εκείνη την εποχή, στο μεν κλειστό του Σπορτιγκ, δίπλα στον Λάρι Μπερντ διακρίνεται ο προσφάτως εκλιπών Στράτος Κωσταλάς, ο οποίος ήταν και ο «καθοδηγητής» του άλλοτε NBAερ σε αυτό το ταξίδι του στην Ελλάδα, μιας και ήταν μεγαλωμένος στην Αμερική και είχε επαφές με τους μπασκετικούς εκεί κύκλους, ενώ μια σειρά από πάνω καθόταν ο αείμνηστος Θανάσης Γιαννακόπουλος. Αντίστοιχα, στο στιγμιότυπο από το ματς στον Κορυδαλλό, πίσω από τον Μπερντ φαίνεται ο αποθανών το 2020, πρώην πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0