Μια Φώτο μια Ιστορία

Χατ τρικ σε λιγότερο από τρία λεπτά; Και όμως γίνεται όπως απέδειξε ο Σαντιό Μανέ το 2015!

Χατ τρικ σε λιγότερο από τρία λεπτά; Και όμως γίνεται όπως απέδειξε ο Σαντιό Μανέ το 2015!

16 Μαϊου 2015: Ο Σαντιό Μανέ, πετυχαίνει το γρηγορότερο χατ τρικ στην ιστορία της Premier League, στην αναμέτρηση της Σαουθάμπτον με την Άστον Βίλα. Ήταν το μεσημέρι, που ο Σενεγαλέζος, από θνητός μετατράπηκε σε «Άγιο», καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ 21 ετών.

Γράφει ο Γιώργος Ζαχαρίου

Δεν είναι λίγες οι στιγμές, που ο Σαντιό Μανέ, έχει αποδείξει την ποδοσφαιρική του ποιότητα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Μια καριέρα που από τη Σενεγάλη μέχρι και το Άνφιλντ έχει να παρουσιάσει, γκολ, ασίστ και ρεκόρ. Ένα από τα ρεκόρ αυτά σημειώθηκε σαν σήμερα το 2015, όταν ο Μανέ, ως παίκτης της Σαουθάμπτον, πέτυχε το γρηγορότερο χατ τρικ στην ιστορία της Premier League στην αναμέτρηση των «Αγίων» εναντίον της Άστον Βίλα στο Σεντ Μέρις, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Ρόμπι Φάουλερ από το 1994.

Από το πρώτο του Καντονά στο γρηγορότερο του Φάουλερ

fowler.jpg

28 Αυγούστου 1994 και η Λίβερπουλ, του Ρόι Έβανς υποδεχόταν στο Άνφιλντ την Άρσεναλ για την τρίτη αγωνιστική της Premier League. Στην ενδεκάδα των «κόκκινων» βρισκόταν ο 19αχρονος
Ρόμπι Φάουλερ που πλαισίωνε τον πολύπειρο και θρυλικό Ίαν Ρας.

Το χρονόμετρο στο Άνφιλντ δείχνει 26 λεπτά και ο Φάουλερ, με κοντινό πλασέ ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς. Τέσσερα λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα, είχε γραφτεί ιστορία. Ο 19χρονος, Άγγλος, μόλις είχε πετύχει το γρηγορότερο χατ τρικ στην ιστορία της, δίχρονης τότε, Premier League διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Και όλα αυτά μόλις δύο χρόνια και τρείς ημέρες μετά το πρώτο χατ τρικ στην ιστορία του θεσμού, το οποίο είχε πετύχει ο Ερίκ Καντονά στις 25 Αυγούστου του 1992 στο 5-0 της Λιντς Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ.


Οι προσπάθειες που πέσαν στο κενό

Αρκετές προσπάθειες έγιναν από το 1994 και μετά, ώστε κάποιος ποδοσφαιριστής να καταφέρει να «αποκαθηλώσει» τον Ρόμπι Φάουλερ. Από το χατ τρικ του Ίαν Ράιτ σε εννέα λεπτά το 1995, στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Ίπσουιτς Τάουν, μέχρι εκείνο του Ζερμέν Ντεφόε στο Τότεναμ- Γουίγκαν το 2009 σε διάστημα επτά λεπτών. Ωστόσο η κατάρριψη θα ερχόταν από τη Σενεγάλη.

 fastest-hat-tricks-1024x1024.jpg


Άγιος μεταξύ Αγίων

Απόγευμα της 16ης Μαϊου 2015. Η Σαουθάμπτον, αντιμετωπίζει στο Σεντ Μέρις την Άστον Βίλα για την 37η αγωνιστική της Premier League με τους «Αγίους» να πραγματοποιούν μια θαυμάσια χρονιά, ενώ στην αντίπερα όχθη, οι «χωριάτες» μάχονταν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Δώδεκα λεπτά και 21 δευτερόλεπτα αγώνα και ο Μανέ, με τη βοήθεια της τύχης και προ κενής εστίας δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. 176 δευτερόλεπτα αργότερα, ένα ιστορικό ρεκόρ μόλις είχε καταρριφθεί. Ο Σενεγαλέζος, είχε διαμορφώσει το σκορ στο 3-0 και ήταν πλέον ο άνθρωπος που είχε πετύχει το γρηγορότερο χατ τρικ στην ιστορία της Premier League, μέχρι και σήμερα.

Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τη Σαουθάμπτον θριαμβεύτρια με σκορ 6-1 και τον Μανέ στο «Πάνθεον» της ιστορίας της Premier League, χρίζοντας τον ως έναν «Άγιο» μεταξύ Αγίων.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0