Μια Φώτο μια Ιστορία

Το γήπεδο όπου... συστήθηκε ο Λιονέλ Μέσι στον κόσμο του ποδοσφαίρου!

Το γήπεδο όπου... συστήθηκε ο Λιονέλ Μέσι στον κόσμο του ποδοσφαίρου!

16 Οκτωβρίου 2004: Το ποδόσφαιρο αρπάζει τη… πένα και αρχίζει να γράφει τη νέα σελίδα της ιστορίας, καθώς ο Λιονέλ Μέσι παίρνει τη θέση του Ντέκο στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Βαρκελώνης. Είκοσι χρόνια μετά, η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στη συγκεκριμένη έδρα, στο πλαίσιο των εργασιών του Camp Nou και ακόμα απορεί πόσα άλλαξαν σε αυτή την 20ετία

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Λιονέλ Μέσι. Ένα όνομα με χιλιάδες στιγμές αποτυπωμένες στο μυαλό του ποδοσφαιρικού κοινού. Ο Αργεντινός αστέρας έχει αφήσει εποχή στο άθλημα και είναι από τους λίγους που θα μνημονεύονται για χρόνια. Ακόμα και στη μέτρια σεζόν του στη Παρί Σεν Ζερμέν, ο έμπειρος επιθετικός παραμένει από τους κορυφαίους.

Με την ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα, όσον αφορά την έδρα της ομάδας, το μυαλό αρκετών οπαδών, έκανε ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Συγκεκριμένα, πάμε σχεδόν 18 χρόνια πίσω, όταν οι «μπλαουγκράνα» φιλοξενήθηκαν από την Εσπανιόλ στο «Ολυμπιακό Στάδιο Λουίς Κονπάνς» στο ντέρμπι της Βαρκελώνης. Στο 82ο λεπτό, ήρθε η ώρα της ιστορίας να ξεκινάει να γράφει.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι έτοιμος στη μεσαία γραμμή. Με τον αριθμό «30» στην πλάτη, βλέπει τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το «20» του Ντέκο. Ο Πορτογάλος άσος βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο και αφήνει τη θέση του στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους πλέον. Το άθλημα μετράει αντίστροφα για έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που πάτησαν στα γήπεδα.

Μετά από 18 χρόνια, αυτός ο άνθρωπος κατέκτησε τα πάντα. Τα σάρωσε όλα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό όλων. Όμως, η μοίρα παίζει, πάντα, το δικό της παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα βάζει μπρος στην ανακαίνιση του Camp Nou και αναγκαστικά, θα πρέπει για μία με δύο σεζόν να παίξει μακριά από την έδρα της.

Σύμφωνα με την ίδια, το γήπεδο που θα φιλοξενεί τους αγώνες της είναι το «Ολυμπιακό Στάδιο Λουίς Κονπάνς». Ακριβώς. Το στάδιο στο οποίο ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του στη La Liga, το 2004. Δηλαδή 20 χρόνια πριν από την στιγμή που η Μπαρτσελόνα να φιλοξενηθεί προσωρινά εκεί. Κανείς δεν περίμενε, μετά από εκείνο το λεπτό της αλλαγής, τι θα ακολουθούσε μέσα στην επόμενη 20ετία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0