Μια Φώτο μια Ιστορία

H νύχτα που ο Μέσι «ντύθηκε» Μαραντόνα! (video)

H νύχτα που ο Μέσι «ντύθηκε» Μαραντόνα! (video)

18 Aπριλίου 2007: Ο Λιονέλ Μέσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να περάσει στους αιώνες. Πως; Προσφέροντας στο κοινό, την «μοντέρνα» εκδοχή της μυθικής κούρσας του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, στην αναμέτρηση με τη Χετάφε.

Γράφει ο Γιώργος Ζαχαρίου

Ήταν 22 Ιουνίου του 1986, όταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πετύχαινε στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αγγλία τα δύο συμβολικότερα γκολ της καριέρας του.
151120-lnpyybsmbq-1606324785.jpg

Το πρώτο ήταν εκείνο του 51ου λεπτού όταν έσπρωξε τη μπάλα με το χέρι στα δίχτυα του Πίτερ Σίλτον. Το δεύτερο ωστόσο, έδιωξε κάθε αμφιβολία αναφορικά με την «διαφάνεια» της ανωτερότητας της Αργεντινής. 55ο λεπτό, ο Ντιέγκο παίρνει την μπάλα πίσω από το κέντρο και με μια ενέργεια που δε θα ξεχαστεί ποτέ, περνάει πέντε Άγγλους ποδοσφαιριστές, πετυχαίνοντας το «Γκολ του αιώνα». Ήταν το μεσημέρι που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης πίστεψε, ότι ποτέ ξανά στην ιστορία του αθλήματος δεν θα επιτευχθεί κάποιο γκολ σαν αυτό. Η διάψευση, όμως ήρθε 21 χρόνια αργότερα.

Ένα déjà vu 21 χρόνια μετά

Ημιτελικός, Copa Del Rey, 2007. H Μπαρτσελόνα, υποδέχεται στο Κάμπ Νου τη Χετάφε για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Το σκορ βρίσκεται στο 2-0 από το 28ο λεπτό με σκόρερ του Τσάβι και Λιονέλ Μέσι. Οι δύο ομάδες είναι έτοιμες να πάνε στα αποδυτήρια, όμως λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο νεαρός τότε Μέσι, μπαίνει στο πάνθεον, του Αργεντίνικου, του Ισπανικού και του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Με μια αριστοτεχνική ενέργεια που θύμιζε κάτι από τον «Θεό», Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο Μέσι, παίρνει την μπάλα πίσω από τη σέντρα και επαναλαμβάνει μια ιστορία, η οποία 21 χρόνια πριν, φάνταζε αδύνατο να αποτυπωθεί ξανά σε αγωνιστικό χώρο. Ο ένας παίχτης έγινε δύο, μετά τρείς, τέσσερις και στο τέλος έξι. 3-0! H ιστορία, μόλις είχε γραφτεί. Ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε με αυτό το γκολ, να βάλει το όνομα του δίπλα σε εκείνο του Μαραντόνα και να χτίσει έναν «μύθο» ο οποίος 15 χρόνια αργότερα, έχει γιγαντωθεί.





Το Καμπ Νου πανηγύρισε μια εκκωφαντική νίκη με 5-2 μετά το τέλος της αναμέτρησης, ωστόσο ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Καταλανών, ήταν ο νεαρός βραχύσωμος Αργεντινός με τα μακριά μαλλιά και τον αριθμό 19 στη φανέλα.



Το παράδοξο της υπόθεσης, ήταν ότι, παρά την επιβλητική νίκη της Μπαρτσελόνα στην πρώτη αναμέτρηση, η Χετάφε κατάφερε να επικρατήσει με 4-0, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό, όπου και αντιμετώπισε τη Σεβίλλη, που κατέκτησε εν τέλει το τρόπαιο.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0