Μια Φώτο μια Ιστορία

Η ρεβάνς του Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ, ξυπνάει στον Τσάβι… φαντάσματα της ποδοσφαιρικής του νιότης από την «στοιχειωμένη» Γλασκώβη! (video)

Η ρεβάνς του Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ, ξυπνάει στον Τσάβι… φαντάσματα της ποδοσφαιρικής του νιότης από την «στοιχειωμένη» Γλασκώβη! (video)
Η Σκωτία σύμφωνα με τον αστικό μύθο, έχει πολύ έντονη… μεταφυσική δραστηριότητα. Φημίζεται για ιστορίες με πνεύματα, φαντάσματα, το διάσημο τέρας του Λοχ Νες και στοιχειωμένα κάστρα της Μεσαιωνικής εποχής. Ένας τρόπον τινά… στοιχειωμένος προημιτελικός στη Γλασκώβη μπορεί να ξυπνάει στον Τσάβι «φαντάσματα» λίγες ώρες πριν τη ρεβάνς με την Άιντραχτ!
Γράφει ο Έκτορας Σταυρόπουλος 

Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει σήμερα (14/4 στις 22:00) την Άιντραχτ, στη ρεβάνς του 1-1 της Φρανκφούρτης, με φόντο τα ημιτελικά του Europa League, και ο προπονητής της, Τσάβι, δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από την τελευταία συμμετοχή του στα προημιτελικά του θεσμού ως ποδοσφαιριστής…

Έχουν περάσει 18 χρόνια από την τελευταία φορά που η κραταιά Μπαρτσελόνα είχε… γκρεμιστεί από τα αστέρια του Champions League και συμμετείχε στη διοργάνωση των «μικρομεσαίων». Το τότε Κύπελλο UEFA, σημερινό Europa League. Μια διοργάνωση μάλιστα την οποία οι Καταλανοί δεν έχουν κατακτήσει ποτέ… Στην αρχή του… ταπεινού ταξιδιού της, η Μπαρτσελόνα είχε περάσει και από τα... μέρη μας και συγκεκριμένα τη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στον 2ο γύρο της διοργάνωσης! Η πορεία της ομάδας του Φρανκ Ράικαρντ είχε σταματήσει τελικά στα προημιτελικά, παρά το ότι μπλαουγκράνα φόραγε και ο τότε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, Ροναλντίνιο Γκαούτσο

Ήταν η 11η Μαρτίου του… σωτήριου έτους 2004, όταν η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Σέλτικ στη Γλασκώβη για τα προημιτελικά της τότε, δεύτερης τη τάξει Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, το πάλαι ποτέ Κύπελλο UEFA. Οι Σκωτσέζοι έβαλαν τις βάσεις με το 1-0 του Σέλτικ Παρκ και με την λευκή ισοπαλία που απέσπασαν στη Βαρκελώνη κατάφεραν να αποκλείσουν τους Καταλανούς από τη συνέχεια!

Ο νυν κόουτς της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ θέλει να αφήσει πίσω του τα… φαντάσματα του ματς της Γλασκώβης και να αλλάξει το μοτίβο της ιστορίας, κερδίζοντας τους Γερμανούς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και οδηγώντας αυτή τη φορά την ομάδα του στα ημιτελικά. Να πετύχει δηλαδή ως προπονητής, ένα από τα, λίγα αν μη τι άλλο, πράγματα που δεν κατάφερε ως παίκτης!

Στο πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία οι «Κέλτες» πήραν προβάδισμα πρόκρισης, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 59’ ο Άλαν Τόμπσον. Οι Καταλανοί είχαν χάσει ένα… σκασμό ευκαιρίες κυρίως με τα τετ-α-τετ των Ροναλντίνιο και Σαβιόλα. Ο Αργεντινός μάλιστα είχε αποβληθεί στο 49’ μετά από μια «αφελή κλωτσιά» στο κέντρο του γηπέδου, αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες (!), καθώς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, την κόκκινη κάρτα είχε αντικρίσει και ο Τιάγκο Μότα, λόγω εμπλοκής του σε καυγά με τον τερματοφύλακα των Σκωτσέζων, Ρόμπερτ Ντάγκλας!

Στη ρεβάνς της Βαρκελώνης, οι «Κέλτες» κατάφεραν να κρατήσουν τους Μπλαουγκράνα στο μηδέν για 2η φορά, πανηγυρίζοντας μια τεράστια πρόκριση, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του νεαρού χαφ Τζον Κένεντι, αλλά και της αμυντικής τους γραμμής απέναντι στα αστέρια της Μπαρτσελόνα. Ο κορυφαίος παίκτης αυτής της ομάδας μάλιστα, Χένρικ Λάρσον, εντυπωσίασε τόσο τους ανθρώπους των Καταλανών, που το επόμενο καλοκαίρι έσπευσαν να τον ντύσουν στα μπλαουγκράνα!

Ο κύριος Τσάβι αν και σήμερα βρίσκεται σε διαφορετικό πόστο, σίγουρα δεν θα ήθελε να γίνει για 2η φορά στην καριέρα του πρωταγωνιστής και «αυτόπτης μάρτυρας» ενός οδυνηρού αποκλεισμού των Καταλανών από τα προημιτελικά μιας διοργάνωσης, που το ίδιο το brand-name της ίσως να είναι μικρότερο μέγεθος αυτού της Μπαρτσελόνα

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0