Μια Φώτο μια Ιστορία

«Σνιφάροντας» τη γραμμή του άουτ, ο Ρόμπι Φάουλερ ξεπέρασε τον μύθο μιας χρυσής οκταετίας στη Λίβερπουλ! (video)

«Σνιφάροντας» τη γραμμή του άουτ, ο Ρόμπι Φάουλερ ξεπέρασε τον μύθο μιας χρυσής οκταετίας στη Λίβερπουλ! (video)

9 Απριλίου 1975: Έρχεται στον κόσμο ο 4ος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ, Ρόμπι Φάουλερ, και με έναν πανηγυρισμό καταφέρνει να «σπάσει» τα όρια του μύθου που έχτισε με τα 183 γκολ ντυμένος στα «κόκκινα».

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Στη λίστα με τους πιο εμβληματικούς σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ, το όνομά του ξεχωρίζει.

Η παρουσία του ανάμεσα σε σκόρερ-μεγαθήρια του συλλόγου όπως ο Ίαν Ρας ή ο Ρότζερ Χαντ, προϊόν όσων φοβερών και τρομερών έκανε, κυρίως από το 1993 έως το 2001. Η ελπίδα που «γέννησε» πως ένα παιδί από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, μπορεί να αγγίξει τους θρύλους του παρελθόντος, έστω κι αν οι τραυματισμοί τον κράτησαν μερικά βήματα πίσω από την κορυφή που θα μπορούσε να είχε θέσει. Πάνω από όλα, όμως, τα 183 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ωστόσο, θέλοντας ή μη, ένα από αυτά πάντοτε θα ξεχωρίζει. Όχι για την ομορφιά του ή τη σημασία του, αλλά για τον πανηγυρισμό του!

Στις 3 Απριλίου του 1999, έξι ημέρες πριν κλείσει τα 24 χρόνια του, ο Ρόμπι Φάουλερ τοποθετεί την μπάλα στην «άσπρη βούλα» στο 15ο λεπτό, για να επαναφέρει την ισορροπία στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Έβερτον, μετά το γκολ του Ντακούρτ. Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Η αφορμή για μία από τις πιο επικές ποδοσφαιρικές λήψεις έχει μόλις δοθεί.

Ο Φάουλερ τρέχει προς τη γραμμή του άουτ, πέφτει στα γόνατα και αρχίσει να «σνιφάρει» τη γραμμή μπροστά από τους οπαδούς της φιλοξενούμενης στο Άνφιλντ, Έβερτον. Οι συμπαίκτες του τρέχουν προς το μέρος του, τον σηκώνουν, αλλά δευτερόλεπτα μετά επαναλαμβάνει τον πανηγυρισμό.

«Δεν μετανιώνω, για κανέναν λόγο! Συνήθιζα να βρίσκομαι στο στόχαστρο των οπαδών της Έβερτον, οπότε σίγουρα θα πανηγύριζα έτσι. Ήξερα τι έκανα. Ήταν μία ευκαιρία να τους… τελειώσω μετά από όσα είχα ακούσει!» εξομολογείται αρκετά χρόνια μετά, μιλώντας στο αγγλικό περιοδικό, FourFourTwo.

Πράγματι, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους οπαδούς των «ζαχαρωτών» και τις ανεπιβεβαίωτες κατηγορίες τους, πως είναι χρήστης κοκαΐνης.

Όπως αναμενόταν, ο πανηγυρισμός δεν πέρασε απαρατήρητος και ανάγκασε τον τότε προπονητή των «Reds», Ζεράρ Ουγιέ, να κάνει μία «μυθική» προσπάθεια να δικαιολογήσει τον παίκτη του, ώστε να τον προστατέψει από μία πιθανή τιμωρία.

«Προσποιήθηκε πως τρώει γρασίδι, μία παράδοση στο Καμερούν, που την έμαθε από τον συμπαίκτη του, Ριγκομπέρτ Σονγκ».

Δεν έγινε πιστευτός. Τιμωρία έξι αγωνιστικών, 32.000 λίρες πρόστιμο από την FA, 60.000 από τον σύλλογο, αλλά τι είναι όλα αυτά μπροστά σε μία τέτοια λήψη;
Celebrating Fowler's Heartache With Cocaine

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0