Μια Φώτο μια Ιστορία

Τα δάκρυα του Ρονάλντο στο «μαρτυρικό» Ολίμπικο, για τον τίτλο-χάρισμα της Ίντερ στη Γιουβέντους (video)

Τα δάκρυα του Ρονάλντο στο «μαρτυρικό» Ολίμπικο, για τον τίτλο-χάρισμα της Ίντερ στη Γιουβέντους (video)

5 Μαΐου 2002: Μία από τις πλουσιότερες εκδοχές της Ίντερ, σε χρήματα και ταλέντο, χάνει το Σκουντέτο μέσα από τα «χέρια» της την τελευταία αγωνιστική. Το Τορίνο χαμογελά, ο Ρονάλντο δακρύζει.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Η Ίντερ ταξιδεύει στην έδρα της Γιουβέντους (03/04, 21:45). Μία ήττα θα μπορούσε να την θέσει εκτός διεκδίκησης του τίτλου, αλλά έχουσα ένα ματς λιγότερο και οκτώ αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, θα έχει το περιθώριο να αντιδράσει. Σε αντίθεση με την 5η Μαΐου του 2002.

Τελευταία αγωνιστική της Serie A. Τρεις ομάδες «ζωντανές» στο κυνήγι του τίτλου. Η Ίντερ με 69 βαθμούς κρατά τη «μοίρα» στα δικά της… χέρια, αφού αντιμετωπίζει την αδιάφορη ΛάτσιοΓιουβέντους και Ρόμα ακολουθούν με 68 και 67 βαθμούς αντίστοιχα, αλλά εφόσον κερδίσει, δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Σε ένα τόσο στενό «κλοιό», όμως, ακόμα και τα πιο απλά, γίνονται σύνθετα.

Παρά τις εξαγγελίες του Μαρσέλο Λίπι πως «δεν γίνονται θαύματα», τη γενικότερη αίσθηση πως η Λάτσιο δεν θα προβάλει ισχυρή αντίσταση, ώστε να μην καταλήξει ο τίτλος στη μισητή Γιουβέντους, και την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων πλάι-πλάι στις εξέδρες, οι Ρωμαίοι όχι μόνο ισοφαρίζουν δύο φορές το προβάδισμα που πήραν οι «νερατζούρι», αλλά επικρατούν με 4-2.

Από την άλλη πλευρά, η Γιουβέντους κάνει το καθήκον της μέσα σε έντεκα λεπτά και επικρατεί με 2-0 της Ουντινέζε, χάρις τα γκολ των Τρεζεγκέ και Ντελ Πιέρο.

Αυτό ήταν. Η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος. Το «έγκλημα» της Ίντερ, χαρίζει το πρωτάθλημα στη Γιουβέντους. Το χαμόγελο της «Γηραιάς Κυρίας» είναι ο λόγος για να δακρύσει ο Ρονάλντο στον πάγκο.

Μία από τις εμβληματικές εικόνες της καριέρας του, όταν αντιλαμβάνεται πως για ακόμη μία σεζόν, που έμελλε να είναι και η τελευταία του στην Ίντερ, το Σκουντέτο θα παραμείνει όνειρο. 

Το Ολίμπικο, το ίδιο γήπεδο, όπου δύο χρόνια πριν άκουσε το περίφημο «κρακ», που τράβηξε την καριέρα του αρκετά βήματα πίσω, γίνεται και πάλι, τόπος «μαρτυρίου».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0