Μια Φώτο μια Ιστορία

Μικέλ Αρτέτα: Ο άνθρωπος που… επιβεβαίωσε τον Βενγκέρ και τήρησε την υπόσχεσή του! (video)

Μικέλ Αρτέτα: Ο άνθρωπος που… επιβεβαίωσε τον Βενγκέρ και τήρησε την υπόσχεσή του! (video)

Τα 40 του χρόνια έκλεισε πριν από μερικές ημέρες ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος έχει οδηγήσει ξανά την Άρσεναλ ένα βήμα από την επιστροφή της στο Champions League, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός είχε δηλώσει πως ο τότε ποδοσφαιριστής του θα γίνει καλός προπονητής και ο Ισπανός έχει βαλθεί να τον βγάλει ασπροπρόσωπο!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Πριν από μερικά χρόνια, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε εκφράσει… δυνατά την σκέψη του σχετικά με τον Μικέλ Αρτέτα. Ναι, υπήρξε ένας καλός ποδοσφαιριστής, ναι, συνδέθηκε με την Άρσεναλ, μιας και σε εκείνη ολοκλήρωσε την καριέρα του, αλλά θα μπορούσε να γίνει και ένας εξαιρετικός προπονητής.

Έχει το μυαλό, έχει την ποδοσφαιρική ευφυΐα και σίγουρα θα ήταν πολύ πρόθυμος να μάθει και να γίνει ένας από τους κορυφαίους. Ο ίδιος ο Αρτέτα δε, στο αντίο του στο Έμιρεϊτς  είχε δηλώσει πως «κάποια στιγμή θα επιστρέψω»!

Και το έκανε πράξη… Η αποχώρηση του Αλσατού προπονητή έκανε την Άρσεναλ μη ανταγωνιστική, όσοι πέρασαν μοιραία έμπαιναν σε σύγκριση μαζί του και ο Μικέλ Αρτέτα παρουσιάστηκε ως μία λύση.


Όχι απαραίτητα λύση ανάγκης, αλλά ως ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να έχει κάποιο μακροπρόθεσμο πλάνο για έναν σύλλογο που ενδιαφέρεται για αυτόν και αντιστοίχως τον ενδιαφέρει.

Πράγματι, έτσι έγινε, με τον Αρτέτα πάντως να έχει περάσει από 40 κύματα μέχρι να φτάσει στην καλύτερή του φάση, την οποία βιώνει τώρα! Αρχικά, κατέκτησε το FA Cup και εν συνεχεία το Community Shield, αλλά το «Trust the process» που υποστήριζε με θέρμη, μέχρι και πέρυσι δεν απέδωσε στο ελάχιστο.

Η Άρσεναλ έδειχνε να αλλοιώνει τον ποδοσφαιρικό της χαρακτήρα, ενώ έχασε και κάθε ευρωπαϊκό εισιτήριο, πράγμα που δεν είχε συμβεί τα τελευταία 26 χρόνια.

Κάπου εκεί, γύρισε ο διακόπτης και οι Λονδρέζοι έφτασαν σε σημείο να μην θυμίζουν σε τίποτα την προηγούμενη εικόνα τους. Όλες οι προσθήκες τους μπήκαν στην ενδεκάδα, άπαντες απέδωσαν στο μέγιστο και από το πουθενά, η ομάδα που θα «ζοριζόταν» για να μείνει στην κατηγορία, έφτασε σε σημείο να κοιτά αν μπορεί να φτάσει την… Τσέλσι.

Η Άρσεναλ είναι 4η, η εικόνα της είναι εξαιρετική και με κάθε της νίκη, πλησιάζει όλο ένα και πιο κοντά στον στόχο της. Στην επιστροφή στο Champions League μετά από έξι χρόνια, πράγμα που θα της αποφέρει καλύτερες οικονομικές συνθήκες αλλά και την δυνατότητα διαπραγμάτευσης με μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ενόψει καλοκαιριού.

Μαέστρος αυτής της επιτυχίας είναι αδιαμφισβήτητα ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος επιβεβαιώνει τις πράξεις και τα λεγόμενα δύο διαφορετικών προσώπων. Του προέδρου της ομάδας, που δήλωσε πως δεν θα τον απολύσει, ακόμη και μετά το 0/3 στο ξεκίνημα και τα «μηδέν» γκολ υπέρ της ομάδας του και τον Αρσέν Βενγκέρ που το είχε… προβλέψει!

Έγινε προπονητής, πέρασε σκαμπανεβάσματα, αλλά έκανε πράξη την υπόσχεσή του. Γύρισε…


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0