Μια Φώτο μια Ιστορία

Παγκόσμιο Κύπελλο: Όταν το κεφάλι του Νόιερ στέρησε την πρόκριση στην Αλγερία του Σλιμανί

Παγκόσμιο Κύπελλο: Όταν το κεφάλι του Νόιερ στέρησε την πρόκριση στην Αλγερία του Σλιμανί
Ο πιθανών κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου, Μάνουελ Νόιερ, συμπλήρωσε 36 χρόνια ζωής και το BN Sports ανακαλεί μία εκ των κορυφαίων παραστάσεων που έδωσε ποτέ. Θύμα του, οι φιλόδοξοι Αλγερινοί...
Το όνομα του συνυφασμένο με τις εξόδους, όντας ο πιο τολμηρός, αλλά και ικανός πορτιέρο με την μπάλα στα πόδια. Δημιούργησε δική του σχολή, ωθώντας όλο και περισσότερους να συμβάλουν ενεργά στο παραγωγικό κομμάτι και να παίρνουν μέτρα μακριά από την εστία τους.
Πρόκειται για έναν γεννημένο πρωταθλητή, με συλλογικές και ατομικές διακρίσεις, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και με το εθνόσημο στο στήθος, με το οποίο κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Στην Βραζιλία, εκεί όπου για να φτάσει μέχρι τον σπουδαίο τελικό, έδωσε μία εμφάνιση άνευ προηγουμένου με αντίπαλη την Αλγερία.
 
Φάση των 16 και η Γερμανία κληρώνεται με την αφρικανική ομάδα, όντας αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Και όμως το outsider κρίθηκε σκληρό καρύδι, μη επιτρέποντας στα πάντσερ να σκοράρουν, απειλώντας παράλληλα την εστία τους για 90' ολόκληρα λεπτά.
 
Εκεί όπου χρειάστηκε στα μέγιστα η αρωγή του τεράστιου Μάνουελ Νόιερ... Από την έναρξη της αναμέτρησης, μέχρι και την λήξη δύο άσφαιρων ημιχρόνων, ο φύλακας άγγελος του Γιοακίμ Λεβ δήλωνε παρών. Έτσι οι δύο μονομάχοι οδηγήθηκαν στην παράταση, με αποτέλεσμα οι Αλγερινοί να λυγίσουν, δεχόμενοι δύο διαδοχικά γκολ από τους Αντρέ Σίρλε και Μεσούτ Οζίλ.
 
Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάστηκε ο 28χρονος τότε τερματοφύλακας, να χαρίσει ένα ασύλληπτο highlight. Στο 72ο λεπτό όταν μία βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, έβγαλε τον ταλαντούχο Σλιμανί φάτσα με το τέρμα.
 
Πριν καν να προλάβει να αντιληφθεί την αίσθηση του χώρου, είδε τον Νόιερ να ίπταται στο πρόσωπο του, απομακρύνοντας την μπάλα με μία συγκλονιστική κεφαλιά ψαράκι! Πρόκειται για την πιο θεαματική, μεταξύ τον πολλών κρίσιμων επεμβάσεων που πραγματοποίησε εκείνο το βράδυ.
Σε ένα τουρνουά όπου η πατρίδα του κατόρθωσε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, διαθέτοντας τον ίδιο σε εξαιρετική κατάσταση και επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Αργεντινής του σπουδαίου Λιονέλ Μέσι
 
Ένας υπερπρωταθλητής με συνέπεια και σταθερότητα, εξαιρετικός σε κάθε περίοδο της καριέρας του από την Σάλκε και την Μπάγερν, μέχρι την εθνική Γερμανίας. Μία 16ετία γεμάτη εξόδους, προσποιήσεις και αδιανόητες αποκρούσεις. Η επιτομή της χαράς του παιχνιδιού! 
 
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0