Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Γκατούζο θύμιζε πάντα γιατί δεν πρέπει να τα βάζεις μαζί του… Ακόμη κι αν κουβαλάς την ίδια τρέλα! (video)

Ο Γκατούζο θύμιζε πάντα γιατί δεν πρέπει να τα βάζεις μαζί του… Ακόμη κι αν κουβαλάς την ίδια τρέλα! (video)

15 Φεβρουαρίου 2011: Τζενάρο Γκατούζο και Τζο Τζόρνταν βάζουν φωτιά στο Μίλαν – Τότεναμ με τον καβγά τους, δείχνοντας τι θα συνέβαινε αν έπαιζαν ποτέ αντίπαλοι…

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Υπάρχουν αγώνες που θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε ξανά και ξανά, είτε για το θέαμα, είτε για την κατάληξή τους. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι ξεχωρίζουν για το στοιχείο της έκπληξης. Μια έκπληξη η οποία γεννιέται μέσω της αδρεναλίνης που πάλλεται μέσα από το πλήθος, τους τηλεθεατές και όλους τους παρευρισκόμενους στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό το συναίσθημα κυρίευε και το Σαν Σίρο εκείνο το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου του 2011. Μίλαν και Τότεναμ έδιναν τη δική τους μάχη στο πλαίσιο του πρώτου ματς της φάσης των «16» του Champions League και τα προγνωστικά έκλειναν προς το μεγαλείο των Μιλανέζων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα και Αλεσάντρο Νέστα.

Ωστόσο οι «σπερς» δεν φάνηκαν να είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα τόσο εύκολα. Μάλιστα είχαν περάσει και στη φάση των ομίλων από την έδρα στο Μιλάνο, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να σκοράρει χατ τρικ επί της Ίντερ το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει την κλάση του Σαμουέλ Ετό (4-3, 20/10/10).

 Το παιχνίδι ήταν μια σκληρή υπόθεση, με τον Ματιέ Φλαμίνι να είναι τυχερός που δεν αποβλήθηκε σε επικίνδυνο παίξιμο εις βάρος του Βεντράν Κορλούκα. Ο έμπειρος τερματοφύλακας της Μίλαν, Κρίστιαν Αμπιάτι, χρειάστηκε επίσης να αποχωρήσει από το ματς μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν, η Μίλαν γινόταν ακόμα πιο επιθετική στο παιχνίδι της. Το ματς όμως πήρε φωτιά όταν ο Πίτερ Κράουτς έδωσε στην Τότεναμ προβάδισμα στο 80ο λεπτό!

Ωστόσο, ήταν η κόντρα ανάμεσα στον Τζενάρο Γκατούζο και τον βοηθό των «σπερς», Τζο Τζόρνταν, θα μείνει άδοξα ως μια ίσως ξεκαρδιστική στιγμή όλων των εποχών στο Champions League.
NINTCHDBPICT000659875698.jpg

Αν και ο Γκατούζο μπορεί να γνώριζε ότι ο Σκωτσέζος είχε όντως εκπροσωπήσει την ομάδα του στο παρελθόν, αυτό δεν σήμαινε πως ήταν διατεθειμένος να δεχτεί τις προσβολές του. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνώριζε ήταν πως κι εκείνος κουβαλούσε παρόμοια τρέλα με τον ίδιο!

Έτσι λοιπόν οι δυο τους είχαν αρχικά μια κόντρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Ιταλό να πιάνει από τον λαιμό τον βοηθό προπονητή και τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν άμεσα.

«Μετά από φάουλ στον Τιάγκο Σίλβα μπροστά από τον πάγκο, σηκώνεται όρθιος και λέει...

-Δεν είναι πισίνα εδώ.

-Κάτσε κάτω αλλιώς θα σε ανατινάξω», θυμάται ο Γκατούζο.

«Στο τέλος του παιχνιδιού έφτασα πιο κοντά για να διευκρινίσω τα πράγματα, ξέφυγαν περισσότερα λόγια και πράξεις τελικά».

Όντως τα πράγματα δεν τελείωσαν εκεί. Μπορεί στο τέλος του 90λεπτου να έδωσε τα χέρια με όλους τους αντιπάλους του, όμως δεν χρειάστηκε πολύ προκειμένου να ανάψουν τα αίματα.

Ακόμη ένας άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ των δύο, ενώ η μπάλα πήρε και άλλους παίκτες των φιλοξενούμενων μέχρι ξανά να τους χωρίσουν άλλοι.

Ο ατζέντης του Γκατούζο, Κλαούντιο Πασκουάλιν έριξε την ευθύνη στον Σκωτσέζο, αλλά ο ίδιος ο παίκτης ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη και να ελπίζει σε μια επιεική απόφαση από την UEFA. «Ο Τζόρνταν, τον έβριζε συνεχώς, λέγοντας “γ****** Ιταλό κάθαρμα”. Για κάποιον σαν τον Ρίνο, που έχει ισχυρή αίσθηση της ιταλικής του ταυτότητας, νομίζω ότι αυτή είναι η πιο αηδιαστική και αδικαιολόγητη προσβολή», ισχυρίστηκε ο Πασκουαλίν.

«Βγήκα εκτός εαυτού, έκανα πράγματα που δεν έπρεπε να κάνω και αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτό. Ο Τζόρνταν μου έπρηξε τις μπάλες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν θα έπρεπε να έχω αντιδράσει έτσι». Ο Γκατουύζο στη συνέχεια αποδέχθηκε την τιμωρία του αποκλεισμού των τεσσάρων αγωνιστικών και φυσικά συνέχισε να υποστηρίζει αυτόν τον εκρηκτικό και αυθεντικό χαρακτήρα που όλοι αγάπησαν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0