Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Ετό πανηγυρίζει σαν… παππούς και «απαντά» με γκολ στα ειρωνικά σχόλια του Μουρίνιο! (video)

Ο Ετό πανηγυρίζει σαν… παππούς και «απαντά» με γκολ στα ειρωνικά σχόλια του Μουρίνιο! (video)

8 Μαρτίου 2014: Η Τσέλσι «διασύρει» με τέσσερα γκολ την Τότεναμ στο Στάμφορντ Μπριτζ και πηγαίνει στο +7 από τους διώκτες της, αλλά ο Σαμουέλ Ετό «κλέβει» την παράσταση. Σκοράρει, πανηγυρίζει σαν… παππούς και δίνει απαντήσεις στον Ζοσέ Μουρίνιο που είχε αναφερθεί προσφάτως στην ηλικία του!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Προφανώς η σεζόν 2013-14 ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωταθλήματα της τελευταίας δεκαετίας, αν αναλογιστεί κανείς την εξέλιξη της χρονιάς και τη «μάχη» που έλαβε χώρα για τον τίτλο, με τη Μάντσεστερ Σίτι να τον κατακτά με 86 βαθμούς, πιεζόμενη όμως από την Λίβερπουλ.

Τηρουμένων των αναλογιών, αντιλαμβάνεται κανείς πως μόνο οι δυο τους διεκδίκησαν το πρωτάθλημα, αλλά στην πραγματικότητα και η πορεία της Τσέλσι ήταν εξαιρετική μέχρι και τις αρχές Μαρτίου.

Μέχρι και τότε, βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ με τη νίκη της στις 8/3 επί της Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι, έφτασε μέχρι και στο +7 από τους διώκτες της. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, το πρωτάθλημα χάθηκε, αλλά ό,τι πιο σημαντικό έχουμε να θυμόμαστε από εκείνη την χρονιά, είναι ο γεμάτος «ειρωνεία» πανηγυρισμός του Σαμουέλ Ετό.

Του 33άχρονου τότε Καμερουνέζου επιθετικού, ο οποίος είχε δεχθεί μεγάλη κριτική για την ηλικία του, στην οποία δεν είχε διστάσει να αναφερθεί και ο προπονητής του, Ζοσέ Μουρίνιο, για να δικαιολογήσει τον λόγο που δεν τον επέλεγε στην βασική ενδεκάδα.

Ωστόσο, στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Ετό απαντά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς στο 56ο λεπτό ανοίγει τον χορό των γκολ και πανηγυρίζει σαν… παππούς που τον πονάει η μέση του!

Από εκεί και πέρα, ακολουθεί θρίαμβος για την Τσέλσι, αλλά ουδείς θα ξεχάσει την κίνηση του Καμερουνέζου που ήθελε να κατακτήσει τον τίτλο της Premier League. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Πορτογάλος προπονητής, δεν θα δίσταζε να απαντήσει…

«Δεν είχα συμμετοχή στον πανηγυρισμό, αλλά γνώριζα ότι θα γίνει. Νομίζω ήταν ο καλύτερος τρόπος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Να γελάσει δηλαδή με αυτόν»!

Η χρονιά τελειώνει, ο Ετό αποχωρεί από την Τσέλσι, μετά την λήξη του συμβολαίου του και μεταβαίνει στο Γκούντισον Παρκ και στην Έβερτον. Σκοράρει στο ντεμπούτο του απέναντι στην πρώην ομάδα του, αλλά δεν νιώθει την ανάγκη να επαναλάβει το ίδιο. Όλοι είχαν καταλάβει πως η συζήτηση γύρω από την ηλικία του Σαμουέλ Ετό δεν είχε κανένα απολύτως νόημα. Διότι απλώς μιλούσαμε για τον… Ετό!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0