Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο Μαραντόνα έλαμψε στη σκηνή σαν… Βρετανός πλάι στους Queen! (video)

Όταν ο Μαραντόνα έλαμψε στη σκηνή σαν… Βρετανός πλάι στους Queen! (video)

8 Μαρτίου 1981: Ο Ντιέγκο Μαραντόνα λάμπει δίπλα στους Queen και απαθανατίζουν στιγμές που έμελλε να μείνουν χαραγμένες για πάντα στις μνήμες του αθλητικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Μετά την κυκλοφορία του όγδοου άλμπουμ τους με τίτλο «The Game» το 1980, η συνοδευτική παγκόσμια περιοδεία βρήκε τους Queen να πραγματοποιούν τις πρώτες τους εμφανίσεις στη Νότια Αμερική. Μια παράσταση στις 8 Μαρτίου της επόμενης χρονιάς στο Στάδιο Χοσέ Αμαλφιτάνι – η δεύτερη από τις δύο στο Μπουένος Άιρες – είδε το συγκρότημα να γεμίζει τις κερκίδες με το πλήθος των 300.000 ατόμων, το μεγαλύτερο δηλαδή κοινό σε συναυλίες στην ιστορία της Αργεντινής εκείνη την εποχή.

Ανάμεσά τους ήταν και ο 20χρονος Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος είχε ήδη εντυπωσιάσει τους φίλους του ποδοσφαίρου σε τοπικούς συλλόγους της γενέτειράς του και την Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ως λάτρεις του ποδοσφαίρου οι ίδιοι, οι Queen προσπάθησαν να συναντήσουν το νεαρό αστέρι και προσωπικά.

Έτσι λοιπόν ο Φρέντι Μέρκιουρι θέλησε να προσκαλέσει τον Μαραντόνα πάνω στη σκηνή. «Αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να συστήσω έναν φίλο σας — και τον δικό μας — απόψε. Είμαι σίγουρος ότι όλοι τον γνωρίζετε», τόνισε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής. Με τη σειρά του ο νεαρός ποδοσφαιριστής ευχαρίστησε το συγκρότημα, τονίζοντας μάλιστα το πόσο χαρούμενο τον έκαναν.

Οι θρυλικές εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, οι οποίες απεικόνιζαν από την μία τον lead singer να φορά την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής και από την άλλη τον αστέρα της Μπόκα Τζούνιορς να εμφανίζεται με μια μπλούζα με την σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όταν αυτές οι φωτογραφίες ήρθαν στη δημοσιότητα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα επικρίθηκε έντονα από τον λαό της πατρίδας του επειδή φορούσε τη συγκεκριμένα μπλούζα, εξ αιτίας του πολέμου των Φώκλαντ μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αργεντινής. Ο Μαραντόνα υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν έναν μήνα πριν ξεκινήσει η σύγκρουση και έναν ολόκληρο χρόνο πριν καν ξεκινήσει ο πόλεμος.

queen_1980.jpg

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αργεντινός σταρ ήταν ακόμα σε ανοδική πορεία στο ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή. Ο Μαραντόνα είχε φτάσει στην Μπόκα Τζούνιορς ένα μήνα νωρίτερα, αλλά αποτελούσε ήδη είδωλο για πολλούς Αργεντινούς – η φήμη του είχε διασχίσει και την άλλη πλευρά του ωκεανού!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0