Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Σαλάχ κατάφερε να ξεχάσει τον… Ράμος και να «γράψει» ιστορία με την Λίβερπουλ!

Ο Σαλάχ κατάφερε να ξεχάσει τον… Ράμος και να «γράψει» ιστορία με την Λίβερπουλ!

Πριν από τρία χρόνια ο Σέρχιο Ράμος στερούσε από τον Μοχάμεντ Σαλάχ το δικαίωμα να αγωνιστεί στον τελικό του Champions League, τραυματίζοντάς τον στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Σχεδόν 1000 ημέρες μετά, ο Αιγύπτιος κατάφερε να «γράψει» ιστορία με την Λίβερπουλ και να κάνει άπαντες, να ξεχάσουν εκείνο το βράδυ!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Ήταν Μάιος του 2018 και η Λίβερπουλ επέστρεφε στον τελικό του Champions League για να αντιμετωπίσει την «παντοδύναμη» Ρεάλ Μαδρίτης στην… δική της διοργάνωση. Οι Μαδριλένοι λογίζονταν ως φαβορί αλλά οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ είχαν τις πιθανότητές τους, ποντάροντας πολλά στον Σαλάχ και τον Μανέ, που καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Το ματς ξεκινάει, αλλά προτού προλάβει ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ να «εγκλιματιστεί» στις συνθήκες της αναμέτρησης, τραυματίζεται από τον Σέρχιο Ράμος. Σε μία φάση που ποτέ δεν θα μάθουμε αν έγινε εσκεμμένα ή απλώς ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός «κόλλησε» στον ώμο του Σαλάχ, ο επιθετικός της Λίβερπουλ αισθάνεται πως δεν μπορεί να συνεχίσει, με τον Κλοπ να τον αντικαθιστά και τον Άνταμ Λαλάνα που τώρα αγωνίζεται στην Μπράιτον, να παίρνει την θέση του.

Η Λίβερπουλ χάνει με 3-1 το τρόπαιο, στο τραγικό βράδυ του Κάριους, αλλά η συνέχεια του «οργανισμού» είναι απίστευτη! Την επόμενη σεζόν κατακτά το το Champions League και χαρίζει στο ποδοσφαιρικό κοινό ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα στην Premier League και ένα χρόνο μετά ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στον πλανήτη.

Η εξαιρετική του κατάσταση συνεχίζεται και πέρυσι, αλλά το αποκορύφωμα είναι σε κάθε περίπτωση, φέτος. Εκεί δηλαδή που ο Σαλάχ καταρρίπτει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο.

Αποτελεί τον βασικό λόγο που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη την πιο «βαριά» ήττα της στο Όλντ Τράφορντ από την Λίβερπουλ, αλλά και την αιτία που οι «κόκκινοι» δεν σταμάτησαν ακόμη και όταν βρέθηκαν με διψήφια διαφορά πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι, να πιστεύουν στην… ανατροπή.

Απέναντι στη Νόριτς, ο Αιγύπτιος χρειαζόταν μόλις ένα γκολ για να «γράψει» ιστορία. Το πετυχαίνει στο 67ο λεπτό, φτάνει τα 150 γκολ σε 234 συμμετοχές και αποτελεί τον 2ο γρηγορότερο παίκτη της Λίβερπουλ που το πετυχαίνει τόσο γρήγορα, μόνο πίσω από τον Ρότζερ Χαντ.

Συμπέρασμα; Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ξέρει να διαχειρίζεται τις… αποτυχίες. Έχασε, έστω και δίχως την θέλησή του έναν τελικό Champions League για να πάρει τον… επόμενο και δεν κατέκτησε το Κόπα Άφρικα με την χώρα του, για να συμπεριληφθεί το όνομά του στην ιστορία της Λίβερπουλ, με… χρυσά γράμματα.

Αυτός είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ και εκείνο το βράδυ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, ναι μεν δεν θα ξεχαστεί, αλλά ίσως τώρα, αν δεν υπήρχε, να μην ήταν ο ίδιος!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0